Thursday, 26th November 2020
Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Spanish Turkish

member of


How To Spend 5 Days On The Argo-Saronic Islands



Jerusalem city centre


Whatever faith you may believe in, the city of Jerusalem will inspire you and make you feel like you are taking part in bringing history to life. This guide is designed for travellers who are lucky to have five days to explore this one-of-a-kind city and want to discover its must-visit spots, hidden gems and local culture.

Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook

Greek islands



The islands are the main characteristic of Greece’s morphology and an integral part of the country’s culture and tradition. Greek sovereign land includes 6,000 islands and islets scattered in the Aegean and Ionian Seas, of which only 227 islands are inhabited. This is a truly unique phenomenon for the European continent.

The Greek Archipelago takes up 7,500 km of the country’s total 16,000 km coastline, offering a highly diversified landscape: beaches stretching over many kilometers, sheltered bays and coves, sandy beaches with sand-dunes, pebble beaches, coastal caves with steep rocks and dark colored sand typical of volcanic soil and coastal wetlands.



Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook





Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 23.000 κατοίκους κατά την απογραφή του 2011. Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσε το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος. Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τα προαναφερθέντα νησιά πλην του Μεγανησίου αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος, ενώ το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό δήμο με έδρα το Κατωμέρι.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης (οι ακτές της βρίσκονται πολύ κοντά μ' εκείνες της ηπειρωτικής Ελλάδας τις οποίες τις χωρίζει ο ιστορικός πορθμός του Δρεπάνου) συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων. Μαζί με την Εύβοια είναι τα δυο μοναδικά νησιά στην Ελλάδα στα οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς. Το ψηλότερο βουνό είναι τα Σταυρωτά, με απότομες πλαγιές και ύψος 1.184 μέτρα.

Ιστορία - Μυθολογία

Google bookmarkDel.icio.usTwitterFacebook

Follow us

  • Facebook Page: 155828301128177
  • Twitter: sailinginfogr
  • External Link:



Εβρου 77, Αθήνα, Αττική - 115 27

Τηλ.: (0030) 210 7714945

Fax:(0030) 211 7356614

Βρισκεστε εδω: