member of

Έρευνα | Πόσα χρόνια από τη ζωή της, κάνει δίαιτα η μέση γυναίκα;

Τι ζούνε οι γυναίκες;

Σε αυτήν την ερώτηση έρχεται (έμμεσα) να δώσει απάντηση νέα έρευνα από τη Βρετανία.

Βρετανοί ερευνητές ρώτησαν εθελόντριες ηλικίας άνω των 18 ετών, διαπιστώνοντας πως κατά μέσον όρο κάνουν δίαιτα δύο φορές τον χρόνο, επί ενάμιση μήνα τη φορά και χάνοντας 5,5 κιλά σε κάθε προσπάθεια.

Δεδομένου όμως ότι το προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών στη Δύση φτάνει τα 80 χρόνια και η δίαιτα δεν σταματάει ποτέ, αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα που θα φτάσει στα ογδόντα της θα έχει περάσει κάλλιστα 17 χρόνια κάνοντας δίαιτα!

Όπως έδειξε η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του προγράμματος αδυνατίσματος Diet Chef UK, μόλις το 1% των εθελοντριών μπόρεσαν να κάνουν δίαιτα επί 12 συναπτούς μήνες, ενώ η μία στις τρεις δήλωσαν πως βρίσκονται σε δίαιτα τουλάχιστον… 6 μήνες το χρόνο!

Γιατί όμως;

Οι κύριοι λόγοι που έκαναν δίαιτα ήταν για να φορέσουν τα αγαπημένα τους ρούχα (αυτό επικαλέστηκε το 52% των εθελοντριών) και επειδή είδαν πως απέκτησαν «παχάκια» στην περιοχή της κοιλιάς.

Τα δε κύρια κίνητρα για να κάνουν δίαιτα ήταν ότι ήθελαν να χωρέσουν στο μαγιό τους ή κάποια σημαντική κοινωνική εκδήλωση στην οποία έπρεπε να παρευρεθούν (λ.χ. γάμος).

Και γιατί κάνουν fail;

Tο 35% είπαν πως η αγάπη τους για το φαγητό τις εμποδίζει κάθε φορά να εμμείνουν στη δίαιτά τους, ενώ το 33% κατηγόρησαν την έλλειψη αυτοκυριαρχίας τους και το 20% το κόστος των υγιεινών τροφίμων το οποίο θεωρούν πολύ υψηλό.

Συμπέρασμα

Η ομορφιά είναι στο βλέμμα, η υποχονδρία στο μυαλό και τα περιττά κιλά στα «ψωμάκια» (εξάλλου λένε «μία στιγμή στο στόμα, αιώνια στην περιφέρεια…»).