member of

Αγωνιστικά νέα…

tj sailingΜαταίωση της ελληνικής αποστολής ιστιοπλοΐας στους Βαλκανικούς Αγώνες λόγω της συνεχιζόμενης εμπλοκής του Ονόματος των Σκοπίων

Ματαιώθηκε η μετάβαση της ελληνικής αποστολής ιστιοπλοΐας στους Βαλκανικούς Αγώνες που διοργανώνει η ΠΓΔΜ στη λίμνη Αχρίδα.

Η ματαίωση της αποστολής αποφασίστηκε αφού η ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσει τη νομιμότητα του ονόματος της ΠΓΔΜ στους συγκεκριμένους αγώνες.

Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη δηλαδή να ισχύει για τα αθλητικά γεγονότα η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που αναφέρει ότι η ονομασία είναι FYROM (πΓΔΜ).

Η ομοσπονδία πιστεύει ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τους λαούς έξω από πολιτικές σκοπιμότητες.

8ος ο Μιτάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Finn, πρωταθλητής ο Βραζιλιάνος Zarif Jorge

Ολοκληρώθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Finn, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Μιτάκης κατέλαβε την 8η θέση, παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (πολλές αλλαγές τόσο στην διεύθυνση όσο και στην ένταση των ανέμων).

Χαρακτηριστικό της διοργάνωσης ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή νέων αθλητών, γεγονός που αντικατοπτρίζεται από την νίκη του Βραζιλιάνου Zarif Jorge στην γενική κατάταξη, που κέρδισε επίσης και την κατηγορία Junior και τέλος από την συμμετοχή 5 νέων Αθλητών στην 1η δεκάδα της γενικής κατάταξης.

Εξ Αναβολής Αγώνας Techno 293 (Ranking List) & RS:X

Ο εξ αναβολής Αγώνας Techno 293 (Ranking List) & RS:X της 11 και 12 Μαίου 2013 στον Ν.Ο.Κ.Β. θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στον Ν.Ο.Κ.Β.

 

πηγή: www.eio.gr