member of

Απόψεις | Ποιος έκανε υπουργό το Βορίδη;

Ο Μάκης Βορίδης σε συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου του Λεπέν στη Γαλλία Μάκης Βορίδης, 1985, , με αυτοσχέδιο τσεκούρι ανά χείρας, ανάμεσα σε κρανοφόρους, ασπιδοφόρους και ροπαλοφόρους συναγωνιστές του της Νεολαίας ΕΠΕΝ

Ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. είναι από την Παρασκευή ο νέος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το αστειάκι της ημέρας φυσικά, είναι πως δικαιολογημένα ανέλαβε, αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως «Επί χούντας φτιάχτηκαν όλοι οι δρόμοι σε αυτήν τη χώρα».

Ο κ. Μάκης, δηλώνει εθνικιστής. «Με την καλή έννοια», προσθέτει, αν και η θητεία του ως Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ. δεν αποδεικνύει το ίδιο. Για όσους δεν ξέρουν, η Εθνική Πολιτική Ένωσις (πιο γνωστή ως ΕΠΕΝ), ήταν ένα ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα που ιδεολογικά υπεράσπιζε το καθεστώς της χούντας των Συνταγματαρχών. Ιδρύθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού από τον Παπαδόπουλο.

 Η ερώτηση που κερδίζει λοιπόν, είναι «Ποιος όμως έκανε υπουργό το Βορίδη;» Παρακολουθώ αυτά τα 24ωρα, τις ύβρεις και το χλευασμό των αριστερών έναντι στη νέα κυβέρνηση για τη συμμετοχή της ακροδεξιάς. Πέραν της προφανούς απάντησης, υπάρχει και μία άλλη διάσταση του φαινομένου που λέγεται ΛΑ.Ο.Σ.

Στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, η ακροδεξιά είναι πολύ σαφής. Είμαστε αυτοί, δεν θέλουμε αυτούς, ζητάμε την πατρίδα μας πίσω. Στην Ελλάδα η ακροδεξιά χειρίζεται το θέμα εντελώς διαφορετικά. Ακροβατώντας ανάμεσα στη λαϊκή βούληση, όπως διαμορφώνεται από τα γκάλοπ και τις θεμελιώδεις αρχές του, ο ΛΑ.Ο.Σ. βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται σημαντικά, μήνα με το μήνα. Στη χώρα όπου η μνήμη… αλλάζει και ο λαϊκισμός αποτελεί τη συνηθισμένη οδό της επιτυχίας, ο κ. Καρατζαφέρης, κατάφερε να δημιουργήσει τη συνείδηση, πως το κόμμα του ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο.

Και πάνω στο τελευταίο θέλω να σταθώ. Οι «εκ διαμέτρου» αντίθετες απόψεις που έχουμε για τη ζωή με τους ΕΠΕΝίτες, αντικατοπτρίζονται πλήρως στο μεταναστευτικό. Εκεί που όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σφυρίζουν αδιάφορα, η άποψη του ΛΑΟΣ, αποτελεί τη μόνη πρόταση που έχει κατατεθεί! Τα είχαμε πει εκτενώς στο Απόψεις | Ο μετανάστης, ο κατάπτυστος και ο ιδανικός αυτόχειρας…

Για να καταλήξω και να μην κουράζω. Στην άνοδο του (πάντα ακροδεξιού) ΛΑ.Ο.Σ. και στην εισβολή του στην πολιτική μας καθημερινότητα, μερίδιο ευθύνης έχει η υπάρχουσα κοινοβουλευτική αριστερά του τόπου. Μία αριστερά, εγκλωβισμένη στην πολιτική του «ΟΧΙ», οδηγούμενη σε μία κοινωνική αποξένωση. Με τον καιρό δηλαδή, αντί να έρχεται πιο κοντά στο μέσο πολίτη διατηρώντας τις αξίες και τα ιδανικά της, αποτραβιέται συνεχώς, διασπάται και αναλώνεται σε ακρότητες και λαϊκισμούς. Γιατί σημασία, δεν έχει μόνο ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. αυξάνεται και πληθύνεται. Σημασία έχει, ότι η κοινωνία, το θεωρεί φυσιολογικό. Ότι η κοινωνία πλέον, πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ακραίος της υπόθεσης.

Όσο είστε εκτός πραγματικότητας, μονίμως απόντες, σνομπάρετε τη συνάντηση με το πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναλώνεστε σε αγώνες γεμάτους αδιέξοδα, κύριοι της αριστεράς, μην απορείτε ποιος έκανε υπουργό το Βορίδη…

ΥΓ: Οι φοβερές φωτογραφίες, είναι από το erodotos.wordpress.com