member of

ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης | Κανονικά διεξάγονται οι εκλογές

Με εντάσεις και πράξεις βίας, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο στην «παρέα» τους υπάρχει και μια ομάδα φοιτητών του ΜΑΣ, η οποία βρίσκεται στο κτήριο της Διοίκησης από τις 9 το πρωί, μαζί με μέλη του Συλλόγου Έκτακτου Προσωπικού που είχαν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου 4009/11 και της πραγματοποίησης των εκλογών.

Μάλιστα φοιτητές από την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ εμπόδιζαν την είσοδο στο ΤΕΙ άλλων φοιτητών και τη διανομή φυλλαδίων από σπουδαστές που ήταν συγκεντρωμένοι στη διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές και βία.

Ωστόσο για το περιστατικό ο Σύλλογος των μονίμων εκπαιδευτικών και εκτάκτου προσωπικού σε ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν ως απαράδεκτες, καθώς και επικίνδυνες τις ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου, αλλά και σε κάθε μορφή βίας κατά των δημοκρατικών διαδικασιών. Μάλιστα καταγγέλλουν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Ίδρυμα, ύστερα από αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής προς τον εισαγγελέα, για περιφρούρηση της εκλογικής διαδικασίας.

Ακόμη μέλη του ΜΑΣ κατήγγειλαν πως οι σπουδαστές του ΑΤΕΙ δέχθηκαν επίθεση με ξύλα, λοστούς και αλυσίδες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και διεξάγονται κανονικά μέχρι στιγμής και οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι.

Οι 291 εκλέκτορες θα αναδείξουν οχτώ από τους 15 υποψήφιους, ως εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου.

Τέλος ο σύλλογος των εκτάκτων καθηγητών του Ιδρύματος έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την συγκεκριμένη διαδικασία και γενικά την εφαρμογή του νόμου Πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.