12Θυμάστε το δίπλωμα του καπετάνιου ιστιοπλοϊκού που είχατε βγάλει, όταν ως χομπίστας πιστεύατε ότι θα ταξιδέψετε στην άκρη της Γης;

Ηρθε η ώρα αυτή σας η δεξιότητα να ενισχύσει το εισόδημά σας. Πώς, θα με ρωτήσετε; Απλά, δηλώστε συμμετοχή ως διαθέσιμος καπετάνιος για τα επανδρωμένα σκάφη που προσφέρονται στο διαδικτυακό τόπο www. incrediblue. com. Στο website του incrediblue βρίσκει κάποιος το σκάφος που θα ήθελε να είχε, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει! Ετσι μπορεί να το ενοικιάσει έστω για λίγο, προσφέροντας μικρή αλλά σημαντική επιστροφή στον ιδιοκτήτη του σκάφους. Ομως ορισμένοι από τους ενοικιαστές, είτε γιατί δεν γνωρίζουν καλά τις θάλασσες είτε γιατί δεν έχουν καθόλου γνώση και εμπειρία, επιθυμούν να ενοικιάσουν σκάφος με καπετάνιο. Εδώ έρχεσθε εσείς και προσφέρετε την εργασία σας. Ευκαιρία να ξεσκονίσετε το δίπλωμά σας, να ενισχύσετε το εισόδημά σας και να ανοίξετε πανιά, ταξιδεύοντας στα μέρη που θα θέλατε να πάτε, ενώ κάποιος άλλος θα πληρώνει το λογαριασμό!

Προϋποθέσεις- προαπαιτούμενα

1 Πρέπει να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας για την ιστιοπλοΐα.

2 Δώστε με παραστατικό τρόπο, δηλαδή φωτογραφίες και βίντεο, εικόνα του προφίλ και των δεξιοτήτων σας.

3 Προσπαθήστε οι φωτογραφίες να επικοινωνούν έναν πρόσχαρο και ταυτόχρονα υπεύθυνο χαρακτήρα.

4 Απαριθμήστε όσο περισσότερα ταξίδια έχετε πραγματοποιήσει, τεκμηριώνοντας έτσι την εμπειρία σας.

Τα «κλειδιά» της επιτυχίας

* Να έχετε προθυμία για να συμβάλετε στη θετική εμπειρία που αποκτά ο φιλοξενούμενος από τα ταξίδια. Κάθε θετικό σχόλιο ενισχύει τη θέση σας, την πιθανότητα να σας ξαναπροσλάβουν, καθώς και το θεσμό.

* Γίνεστε συνδετικός κρίκος στη νέα αντίληψη της «Οικονομίας της Κοινόχρησης» (Sharing Economy) που γνωρίζει μεγάλη άνθηση σε πολλές προηγμένες χώρες του πλανήτη. Παραδείγματα της κουλτούρας είναι το www.airbnb.com απ’ όπου βρίσκετε κατάλυμα σε κάθε γωνιά της Γης, το www.cyclopolis.gr που σας παρέχει ποδήλατα για ολιγόωρη χρήση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κ.ά.

* Τραβήξτε ωραίες φωτογραφίες από τις εμπειρίες σας με την ιστιοπλοΐα, ώστε αυτοί που θα σας «προσλάβουν» και που θα περάσουν μια ή δυο βδομάδες μαζί σας να νιώθουν ότι θα είστε καταπληκτική παρέα.

* Προσπαθήστε να δημιουργήσετε προσωπική επαφή με τους πελάτες σας και να τους ρωτάτε εάν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες σας ή εάν θα ήθελαν κάπου αλλού να τους πάτε. Είναι ευκαιρία να τους δείξετε την τοπική κουλτούρα και τον πολιτισμό.

* Αναζητήστε τρόπους για να σας συστήσουν και σε άλλους, π.χ. μέσα από μια σελίδα στο facebook.

* Προσφέρετε ένα αναμνηστικό δωράκι για να θυμούνται τις κοινές εμπειρίες σας, ακόμη και ένα DVD από τις πιο ευχάριστες στιγμές του ταξιδιού.

πηγή: www.enet.gr