member of

Διεθνής αμνηστία | Υπογραφές κατά της αστυνομικής βίας!

Την παράδοση 16.000 υπογραφών από όλη την Ευρώπη προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, προγραμματίζει η Διεθνής Αμνηστία την Παρασκευή στο πλαίσιο δράσης κατά της αστυνομικής βίας.

Αφορμή η υπόθεση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου που έχει υποστεί απώλεια της ακοής ύστερα από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στις 15 Ιουνίου 2011, γεγονός που τερμάτισε τη δημοσιογραφική του καριέρα.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, η Διεθνής Αμνηστία θα διοργανώσει εκδήλωση έξω από τον σταθμό μετρό της Κατεχάκη, κατά το δίωρο 15.00 – 17.00, προσπαθώντας να αφυπνίσει το κοινό τόσο για τα προβλήματα που συνεπάγεται η απώλεια της ακοής (πχ. θα δίδονται ακουστικά στους περαστικούς, προσομοιώνοντας συνθήκες κώφωσης), όσο και για τις δυσκολίες άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, πολεμικές ή άλλες.

Σύνθημα της εκδήλωσης: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή. Η Δημοσιογραφία πρέπει να είναι κωφή;».

Θα ακολουθήσει η παράδοση των υπογραφών, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει ακόμη απαντήσει θετικά στο αίτημα της οργάνωσης να κάνει δεκτή αντιπροσωπεία της.