member of

Δον Ζουάν η επιστροφή, στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Ο Δον Ζουάν που έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει ο Γιώργος Κιμούλης, θα παρουσιαστεί για μια παράσταση στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου στο πλαίσιο της Fabrika του Φεστιβάλ Ρεματιάς, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21.00.

«ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ η επιστροφή»
Το όνειρο ενός αρσενικού μυαλού που έγινε εφιάλτης!
Διασκευή- Σκηνοθεσία :Γιώργος Κιμούλης

«ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ, η επιστροφή» την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς, που οργανώνει το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο Δον Ζουάν επιστρέφει … ο γνωστός μας ήρωας μέσα από την εικόνα του «άπιαστου» αρσενικού, -εικόνα, η οποία έχει εμπνεύσει πάρα πολλούς σημαντικούς συγγραφείς και φιλοσόφους, που έχουν δημιουργήσει τον «αξεπέραστο μύθο» του-, μετά από την περιπλάνηση μιας ζωής, ευάλωτος ανήμπορος, ενοχικός για την συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, επιστρέφει για να επανορθώσει … Το έργο είναι μια διασκευή του Γιώργου Κιμούλη που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ούγγρο-Γερμανού συγγραφέα ΄Εντεν φον Χόρβατ. Μια μοναδική αλληγορία που έρχεται να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας, με οποιανδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή αρρώστια…

Ο Δον Ζουάν είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου, που «ξυπνάει», σε έναν κόσμο που καταρρέει , ανήμπορος, σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί. Επτά νοσοκόμες , επτά γυναίκες που έχει πληγώσει στο παρελθόν και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγνώμη του σε ολόκληρο το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν! Πρόκειται για ένα έργο που περιγράφει έναν κόσμο, όπου οι αξίες έχουν νοθευτεί πλήρως, οι άνθρωποι νιώθουν χαμένοι, μπερδεμένοι, υποτιμημένοι και ακυβέρνητοι. Το χρήμα έχει χάσει κάθε αξία, ενώ υπάρχει κοινωνική ανασφάλεια και κρίση ταυτότητας. Βρισκόμαστε στο απόγειο ενός, όχι μόνον οικονομικού, αλλά πάνω απ όλα συναισθηματικού πληθωρισμού. Πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες από αυτό που βιώνουμε σήμερα;

Σε ένα τέτοιο τόπο, που καταρρέει, επιστρέφει ο Δον Ζουάν, ο κατ εξοχήν εκπρόσωπος της απελεύθερης νοοτροπίας και του «ευ ζην», ηλικιωμένος και κουρασμένος απ όλες αυτές τις αδηφάγες προσπάθειες, που έχει κάνει, ώστε να μπορέσει να «ζήσει κάθε του επιθυμία». Συναντάται με όλες τις γυναίκες που έχει καταστρέψει στο παρελθόν, δηλώνοντας, πως έχει αλλάξει και ζητώντας συγχώρεση. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη: Κανείς δεν αλλάζει νοοτροπία και στάση ζωής, αν στην ουσία δεν σέβεται και δεν αγαπάει την ίδια τη ζωή. Όχι μόνον τη δική του, αλλά και όλων των άλλων.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Pawel Dobrzycki
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογική επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
Δ/νση – Οργάνωση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Νίκη Παλληκαράκη, Δήμητρα Παπαδήμα, Κατερίνα Γερονικολού, Βασιλική Μπισαράκη, Άννα Έλενα.

Info

Τοποθεσία Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Ημερομηνία Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21.00
Πληροφορίες 210-6825335
Τιμές εισιτηρίων Τιμή εισιτηρίου: 17€
Online προσφορά 200 εισιτήρια 15€ (15.06-06.08)
Εκπτωτικό εισιτήριο (Άνεργοι ΟΑΕΔ – Φοιτητές) 12€
Προπώληση εισιτηρίων Στο Βιβλιοπωλείο: «Μικρός Κοραής» Ανδρ. Παπανδρέου 6, Χαλάνδρι τηλ. 210 6820989
Στο ταμείο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς
Τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων στο 13855
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr/tickets