member of

ΕΚΠΑ | Συνεχίζεται η ψηφοφορία παρά την κατάληψη

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν να ξεκινήσει κανονικά τις διαδικασίες της χτες. Παρόλα αυτά, μικρή ομάδα ανθρώπων έχει καταλάβει την αίθουσα όπου βρίσκεται το δίκτυο του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα αυτό να απενεργοποιηθεί.

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τη διαδικασία από το να προχωρά σύμφωνα με τα λεγόμενα γενικής γραμματέως της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ):

«Η ψηφοφορία συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, όπως, επίσης, και η κατάληψη από μικρή ομάδα φοιτητών και καθηγητών που έχει καταλάβει την αίθουσα, στην οποία στεγάζεται το δίκτυο του Πανεπιστημίου, το οποίο έχει απενεργοποιηθεί.

Ωστόσο, τα μέλη ΔΕΠ, με την παράταση που δόθηκε ως τις 6 το απόγευμα και που αν χρειασθεί θα ανανεωθεί, συνεχίζουν την ψηφοφορία, απ΄όπου και αν βρίσκονται. Η εφορευτική επιτροπή είναι αρμόδια για κάθε ερώτημα και βοήθεια σχετικά με την ψηφοφορία.

Το μόνο που παρεμποδίζεται ουσιαστικά δεν είναι η ψηφοφορία, αλλά το ερευνητικό και το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων από την κατάληψη ολιγάριθμης ομάδας φοιτητών και νεαρών ατόμων, με την «συμπαράσταση», ολιγάριθμης επίσης, ομάδας διδασκόντων.

Απομένει πλέον στην πανεπιστημιακή κοινότητα να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες και στις πρυτανικές αρχές ν’ αναζητήσουν και να αποδώσουν τις ευθύνες σε εκείνους που πρωτοστατούν σε μία ακόμη έκνομη ενέργεια, εις βάρος του Πανεπιστημίου Αθηνών», δήλωσε σχετικά.