e285c8ac3f6be2d1ae7d18c28642defb 460x230Η χώρα μας πάντα αποτελούσε πόλο έλξης για πάρα πολλούς τουρίστες ανά τον κόσμο. Σε μια εποχή πολιτικοοικονομικής κατάπτωσης, ο ελληνικός ήλιος, η ελληνική θάλασσα και γενικά όλα αυτά που συνθέτουν την πολλές φορές φολκλορικά διαφημιζόμενη ελληνική ομορφιά, φαίνεται να επιβιώνουν από την κρίση και να βγαίνουν αναλλοίωτα.

Για να μη γίνουμε και εμείς, όμως, σαν και αυτούς που αρέσκονται να «ευλογούν τα γένια τους», αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε την άποψη μας μέσα από τα μάτια ενός ξένου δημοσιογράφου.

Το εν λόγω κείμενο το διαβάσαμε πρόσφατα στην «New Zealand Herald», το μεταφράσαμε και σας το παρουσιάζουμε. Πρόκειται για την απάντηση ενός δημοσιογράφου σε μια ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν η μια επίσκεψη στην Ελλάδα αποτελεί καλή επιλογή.

« Έχετε κάποια συμβουλή σχετικά με μια ιστιοπλοϊκή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Σκέφτομαι να επισκεφθώ για μια εβδομάδα την Ελλάδα ή την Τουρκία. Ποια είναι η άποψη σας;»

Κατά τη γνώμη μου, τα ελληνικά νησιά αποτελούν έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στον κόσμο και θα πρότεινα στον οποιονδήποτε να τα επισκεφτεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών.

Αν σας συναρπάζει η ιστορία, μια νύχτα στην Αθήνα πριν από την εξόρμηση στα νησιά είναι κάτι που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε. Ο περίπατος στην αρχαία Ακρόπολη είναι εξαιρετικός και η θέα με φόντο ολόκληρη την πόλη μοναδική. Το πρόσφατα χτισμένο μουσείο της Ακρόπολης δίνει επίσης τη δυνατότητα να μάθεις ακόμα περισσότερα για το γνωστό αυτό σημείο.

Καθώς απομακρύνεσαι από την πόλη, οι περισσότερες ιστιοπλοϊκές περιηγήσεις θα σε οδηγήσουν στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κυκλάδες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Μύκονος και η Σαντορίνη. Όταν έρθει η στιγμή που θα επιλέξετε την περιήγηση σας, επιλέξτε κάποιον έμπειρο πράκτορα που θα σας δώσει μια μεγάλη γκάμα από επιλογές. Η Σαντορίνη είναι πάντως το αγαπημένο μου νησί και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να διανυκτερεύσετε τουλάχιστον για 3 ημέρες, ώστε να απολαύσετε τα εξαιρετικά τοπία, τα όμορφα ηλιοβασιλέματα καθώς και να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά.

greek-islands

Η Μύκονος αποτελεί επίσης ένα όμορφο νησί το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για την νυχτερινή του ζωή καθώς και για τις παραλίες του.

Γενικά με χιλιάδες νησιά να σας περιμένουν, μπορείτε να εξερευνήσετε κάποια λιγότερα γνωστά. Η Ζάκυνθος το γειτονικό νησί του λοχαγού Κορέλι (Κεφαλονιά), είναι αρκετά διαφορετική από αυτά των Κυκλάδων. Ο κύριος αυτός τόπος των θαλάσσιων χελωνών, προσελκύει τουρίστες από όλη την Ευρώπη αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Με μαγευτικές λευκές αμμουδιές παραλίες, όμορφες θαλάσσιες σπηλιές και τυρκουάζ νερά, το νησί είναι ένα πραγματικό διαμάντι. Αν κάνετε ιστιοπλοΐα στη Ζάκυνθο, θα σας πρότεινα το λιμάνι του Αγ. Νικολάου.

Περνώντας μια εβδομάδα ή δυο στην Ελλάδα, θα περάσετε χωρίς αμφιβολία τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής σας.

Romani Wilburn