member of

Επίθεση Βουλευτή της Χ.Α. σε Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ‏

Ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τον προπηλακισμό της αντιπροσωπείας της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας και της βουλευτού, Β. Κατριβάνου από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές.

Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους».