member of

ΕΡΤ | Διώχνουν Αρβανίτη και Κατσίμη επειδή… σχολίασαν

Δεν πάνε πολλές μέρες από το περιστατικό της λογοκρισίας της σειράς Downton Abbey και η ΕΡΤ επιστρέφει δριμύτερη. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους παρουσιαστές της «Πρωινής Ενημέρωσης», Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, οι οποίοι φαίνεται πως έχασαν τη δουλειά τους λόγω μιας συζήτησης που είχαν on air σχετικά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.

Τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο. Απ’ ότι φαίνεται τα όσα ειπώθηκαν δυσαρέστησαν τη διεύθυνση του δικτύου της ΕΡΤ, η οποία οδηγήθηκε τελικά στην παραπάνω απόφαση.

Οι δύο παρουσιαστές δημοσίευσαν περί αυτού στα προφίλ που διατηρούν στα social media:

«Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεοτέρας οι παρουσιαστές της «ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη «κόβονται» από την εκπομπή.
Ο λόγος ήταν ο παρακάτω διάλογος μεταξύ των δύο παρουσιαστών:
Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.»

Το «λάθος» τους φαίνεται πως ήταν τα σχόλια που έκαναν για το Νίκο Δένδια και το γεγονός πως δεν ζήτησαν να επικοινωνήσουν μαζί του για να πει την άποψή του.