member of

Θέατρο | Παπακαλιάτης σε ρόλο Μότσαρτ

Μπορεί ο  ηθοποιός,σκηνοθέτης και συγγραφέας Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αγαπητός -κατά κύριο λόγο-  στο γυναικείο πληθυσμό, να απέχει τον τελευταίο καιρό απ’τις τηλεοπτικές οθόνες  ,αλλά απ’ό,τι φαίνεται κάτι μας ετοίμαζε τελικά!

Ο Χριστόφορος, που έκανε την τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στη σειρά «4» που έφερε την υπογραφή του ίδιου σεναριακά, αυτή τη φορά στρέφει την προσοχή του στο θέατρο.

Μεταμορφώνεται σε Μότσαρτ, με συμπρωταγωνιστή στο ρόλο του Σαλιέρι, αλλά και σκηνοθέτη, τον Δημήτρη Λιγνάδη. Το έργο του Peter Shaffer «Amadeus» κάνει πρεμιέρα  στο θέατρο «Βρετάνια» στις 15 Φεβρουαρίου.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένωση δύο φίλων από τα παλιά, δύο καλλιτεχνικών περσόνων που κάνουν πράξη μια ιδέα που βρισκόταν στα σκαριά από καιρό, όπως αναφέρει ο Δ.Λιγνάδης.

Ο ηθοποιός δεν άργησε να γνέψει καταφατικά στην πρόταση-πρόκληση του σκηνοθέτη αφού όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Χριστόφορος : «Ηταν το πιο σύντομο “ναι” που έχω πει στην καριέρα μου.» «Νιώθω τυχερός που έχω έναν τέτοιο ρόλο, σε ένα τέτοιο έργο, με έναν τέτοιον σκηνοθέτη και από την άλλη λίγο φοβισμένος λόγω των απαιτήσεων και της κριτικής που με περιμένει».

Το θεατρικό έργο του Peter Shaffer  δεν αποτελεί μια βιογραφία του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αλλά «μια μυθοπλασία, μια παραμυθένια ιστορία με αληθινό πρωταγωνιστή τη μουσική του». Μαθαίνουμε με ένα τρόπο ξεχωριστό τα γεγονότα  που  εκτυλίσσονται τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του συνθέτη ,όπως και τη σχέση του με τον ομότεχνο και άσπονδο φίλο του Αντόνιο Σαλιέρι,βέβαια, την εποχή του κλασσικισμού.

Περιμένουμε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα επί σκηνής.Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια παράσταση που θα συζητηθεί πολύ.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Μιχάλης Γκίνος, Αντώνης Δημητροκάλης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Δανάη Σκιάδη, Νίκος Σταυρακούδης, Γεννάδιος Πάτσης, Γιάννης Φίλιας, Μενέλαος Χαζαράκης. Συμμετέχουν οι Duo Fina.

Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

Πρεμιέρα: Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ημερ.Παραστάσεων: Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο.: 21.15, Λαϊκή Απογευματινή Σαββάτου.: 18.00, Κυριακή.: 19.00

Πληροφορίες: 2103221579

Τιμές εισιτηρίων: 25€ Α΄ΠΛΑΤΕΙΑ, 20€ Β΄ΠΛΑΤΕΙΑ, 16€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ
Κάθε Πέμπτη για τους άνω των 60 ετών και κάτω των 26 ετών: τιμή εισιτηρίου 16€ (μόνο με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας). Ώρες λειτουργίας ταμείου: 10.30 – 13.30 & 17.00-21.30 (εκτός Δευτέρας)