member of

Θ. Πάγκαλος | Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Κάτι που συζητείται ευρέως στους κόλπους της κεντροαριστεράς, κι ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες μετά τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο, το θέμα εξώθησης εκτός νομιμότητας της Χρυσής Αυγής, έθεσε ο Θόδωρος Πάγκαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα fm. Τόνισε, δε, χαρακτηριστικά για να στηρίξει το σκεπτικό του πως «και ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν κάποτε και αυτός μέλος της Γερμανικής βουλής». Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να κηρυχθούν εκτός νόμου τόσο η Χρυσή Αυγή αλλά και όσοι αμφισβητούν με τις πράξεις τους το πολίτευμα.

Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα δημοσιονομικής αναδιάρθρωσης και τόνισε πως αν δεν ολοκληρωθεί η χώρα δεν πρόκειται να επανέλθει στην ομαλότητα και τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης για την οποία είπε πως θα πρέπει να είναι ο νούμερο ένα στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός αντιπρόεδρος έστρεψε για μια ακόμη φορά τα πυρά του στην νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι ακολουθεί την λογική ότι «ξοδεύω το μέλλον αφειδώς, διότι δεν το πληρώνω».

Όσον αφορά στην κυβέρνηση δήλωσε «ικανοποιημένος που υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας. Διαφορετικά θα είχαμε χάος. Πάντοτε ήμουν υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας».