member of

Καθηγητές κατά κατάργησης δωρεάν μεταφοράς μαθητών

Με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και αντίστοιχη επείγουσα ανακοίνωσή της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, αναγγέλλεται «Κινητοποίηση για την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών» και 3ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη διαμαρτυρία για το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό ζήτημα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Διαμαρτυρία για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, 11 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, κιμητοποίηση για την οποία η ΟΛΜΕ επίσης ζητά τη μαζική παρουσία των μελών της.

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ:

«Στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία όλης της χώρας επικρατεί αναβρασμός σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ειδικά στα σχολεία της Αττικής, το πρόβλημα της μεταφοράς, απειλεί την ίδια την ύπαρξη των σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας με την πολιτική του υπονομεύει τη λειτουργία των σχολείων αυτών, όπως και των γενικών σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας, 20 μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων!

Τα κενά των καθηγητών για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα (με την προοπτική της επτάμηνης απασχόλησής τους), δεν θα καλυφθούν ούτε το Δεκέμβριο!

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας όλων των σχολείων, γενικών, καλλιτεχνικών, μουσικών, ειδικής αγωγής κλπ, και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή τους σε σχολεία κλειστά στη λαϊκή πρόσβαση, σε σχολεία μόνο για τα ισχυρά εισοδηματικά βαλάντια, σε σχολεία που θα εκλιπαρούν την ελεημοσύνη των «χορηγών», για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.

Μετά την επιβολή του «Καλλικράτη», με την ταυτόχρονη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης ζούμε την τωρινή τραγική κατάσταση. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Στηρίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στα σχολεία αυτά.

Απαιτούμε να λυθεί χωρίς αναβολή το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών σε όλα τα σχολεία.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ συμμετέχουμε στη μουσική και καλλιτεχνική διαμαρτυρία».

Ανακοίνωση Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής:

  • Οι εντολές της τρόικας για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης υλοποιούνται ταχύτατα. Το Υπουργείο παιδείας περικόπτει την επιχορήγηση για τη μεταφορά των μαθητών. Η περικοπή αφορά και τους μαθητές των Καλλιτεχνικών Μουσικών σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής. Τα σχολεία αυτά αναγκαστικά θα κλείσουν ,γιατί δέχονται μαθητές από όλες τις περιοχές της Αττικής. Μαθητές που φοιτούν σε επαρχιακά σχολεία και διαμένουν χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο τους, θα αναγκασθούν να διακόψουν τη φοίτησή τους. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα και στα σχολεία της Αν Αττικής Την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν η κ. Διαμαντοπούλου έκλεινε πολλά σχολεία στην επαρχία, υποστήριζε ότι οι μαθητές δε θα αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, γιατί θα μεταφέρονταν δωρεάν. Τώρα η τρικομματική κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο.
  •  Η απάντηση των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών πρέπει να είναι άμεση. Αγώνας για να ακυρώσουμε την κυβερνητική απόφαση. Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, ώρα 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μαθητές των σχολείων Καλλιτεχνικού Γέρακα, Μουσικού Ιλίου, Μουσικού Αλίμου μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς διαδηλώνουν εναντίον της κυβερνητικής επιλογής.
  • Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης,2/10, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση αφορά όλα τα σχολεία. Καλεί επίσης τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών. Η θέση μας είναι μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας».