member of

Καταδύσεις και ΑμεΑ

logoiconΈχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν, ότι η θάλασσα αποτελεί έναν χώρο όπου απευθύνεται σε όλους. Με λίγα λόγια οι διακρίσεις δεν χωράνε εδώ.

Οπαδός αυτής της άποψης φαίνεται να είναι και η μη κυβερνητική οργάνωση ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ. Από το περασμένο καλοκαίρι η εν λόγω οργάνωση δημιούργησε ένα τμήμα καταδυτικών δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), δείχνοντας με έμπρακτο τρόπο την ευαισθητοποίηση τους για αυτούς τους ανθρώπους.

Πριν από λίγους μήνες μάλιστα, η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, κατόπιν της εκπαίδευσης που έλαβαν τα στελέχη του τμήματος καταδυτικών δραστηριοτήτων ΑμεΑ από τον οργανισμό DDI (Disabled Divers International), πιστοποιήθηκε επίσημα ως DDI Diveclub Level 2 και πλέον μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με την ίδια την οργάνωση, η πιστοποίηση αυτή έχει σκοπό την διοργάνωση εκδηλώσεων στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της κατάδυσης χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Παράλληλος, επίσης, στόχος είναι να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση στα ΑμεΑ που καταδύονται σχετικά με τοποθεσίες και καταδυτικά κέντρα που τους παρέχουν την πρόσβαση που χρειάζονται για να εξασκήσουν την καταδυτική δραστηριότητα, καθώς είναι πλέον φανερό, πως απευθύνεται σε όλους.

«Μέσω συνεργασιών με παρόχους καταδυτικών υπηρεσιών και φορέων που ευαισθητοποιούνται πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε εξαιρετικά σπουδαίες διοργανώσεις, πανελλήνιας εμβέλειας.»

Δείτε το σχετικό βίντεο, εδώ

YDRONAFTES.14 9 2011Λίγα λόγια για τους «Υδροναύτες»

Οι Υδροναύτες αποτελούν έναν διαφορετικό φορέα με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Οι δραστηριότητες τους, οι οποίες βασίζονται στην εθελοντική διάθεση των μελών, επικεντρώνονται σε οικολογικές δράσεις σχετικές με το υδάτινο περιβάλλον και τον υποβρύχιο κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση μπορείτε να βρείτε στο www.ydronaftes.gr.

Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους ιδίως σε μια εποχή όπου ο καθένας αναλώνεται στην προσωπική επιβίωση, χωρίς να αναλογίζεται τον περίγυρο του.

 

Κατάδυση για όλους, λοιπόν…