member of

Κ. Βαξεβάνης | Στο εδώλιο για τη λίστα Λαγκάρντ

Σάλος προκλήθηκε χτες με την παραπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στον εισαγγελέα με αφορμή τη δημοσιοποίηση της «καυτής» λίστας Λανγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC.

Χθες ο κ. Βεξεβάνης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και παραπέμφθηκε για σήμερα το μεσημέρι στο εδώλιο του αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικίου της Αθήνας όπου θα δικάζεται από τις 12 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου έχει συμβεί ελάχιστες φορές στο παρελθόν και αφορούσε μόνο δράστες τρομοκρατικών υποθέσεων ή σεσημασμένους κακοποιούς.

Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο οι συναλλαγές πολιτών με τράπεζες και πρόσθεσε «διυλίζουν τις συντάξεις και καταπίνουν τη λίστα. Με τα νέα μέτρα κλέβουν από κάθε γιαγιά στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας 100 ευρώ κι αφήνουν ελεύθερους τους φοροφυγάδες. Εδώ και τρία χρόνια εφευρίσκουν νόμιμες κατασκευές για να μην ελεγχθούν όσοι αναφέρονται στην λίστα».

Ο Κ. Βαξεβάνης υποστήριξε ότι «υπόδικοι θα έπρεπε να είναι οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος που απέκρυψαν την λίστα, επεξεργάστηκαν προσωπικά δεδομένα και υπέθαλψαν εγκληματίες».