member of

Με το αργυρό στο στήθος επιστρέφει ο Παύλος Κοντίδης

me-to-argyro-sto-stithos-epistrefei-o-paylos-kontidis-th (1)Λευκωσία: Με αργυρό στο στήθος επιστρέφει στην πατρίδα από το Παγκόσμιο Laser Standard Ανδρών ο Παύλος Κοντίδης

Με αργυρό στο στήθος ο Παύλος Κοντίδης επιστρέφει στην Κύπρο από το Ομάν όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όπως ανακοίνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας ο Κύπριος πρωταθλητής σε μια νέα επίδειξη σταθερότητας, αγωνιστικής συνέπειας και θαυμαστής αυτοσυγκέντρωσης, πήρε τη δεύτερη θέση και υπενθύμισε με έμφαση την περίοπτη θέση που κατέχει στο χώρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας, αλλά και το «μέταλλο» του μεγάλου αθλητή.

Κατά την τελευταία μέρα των αγώνων, χθες Σάββατο ο Κύπριος Πρωταθλήτης έδωσε την τελική μάχη για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, όμως στη χθεσινήδιαδρομή (έγινε μόνο μια διαδρομή λόγω άπνοιας) πήρε τη δέκατη τρίτη θέση και τερμάτισε δεύτερος στη γενική κατάταξη, εξασφαλίζοντας το αργυρό μετάλλιο.

Συγκέντρωσε συνολικά 42 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο πολύπειρος Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σέιντ. Σύνολο βαθμών για το Βραζιλιάνο, 29 βαθμοί. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γερμανός Φίλιπ Μπούχολ με σύνολο 68 βαθμών.

«Ο Παύλος πήγε στο Ομάν με στόχο να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Ο στόχος έχει επιτευχθεί και πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Είναι αλήθεια ότι πιστέψαμε δικαιολογημένα ότι Ο Παύλος θα μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Όμως, παρά την προσπάθεια του, δεν τον βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες. Επίσης μη ξεχνάμε ότι ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σέιντ που πρώτευσε στη διοργάνωση είναι αθλητής με τεράστια πείρα. Αυτό το μετάλλιο είναι πιο σημαντικό από το αργυρό στην Ολυμπιάδα. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσπάθεια του Παύλου όπως βέβαια και με την κατάκτηση του μεταλλίου, ανέφερε ο πατέρας του Παύλου, Παναγιώτης Κοντίδης.

Ο Παύλος Κοντίδης αναμενόταν να φτάσει το μεσημέρι της Κυριακής στην Κύπρο.

 

Πηγή: philenews