member of

Νέοι Πράσινοι για Χ.Α. – Παστίτσιο | Άνοστη συνταγή η Μισαλλοδοξία

Καυστική ανακοίνωση για τη σχέση επίσημου κράτους – Χρυσής Αυγής/υπερσυντηρητικών χριστιανικών ομάδων και γενικότερα για τα θέματα ακροδεξιάς, εθνικισμού, ρατσισμού εξέδωσαν οι Νέοι Πράσινοι. Οι νεολαίοι των Οικολόγων Πράσινων δε λησμονούν στο κείμενό τους να αναφερθούν και στη γνωστή υπόθεση δίωξης του «Γέροντα Παστίτσιου» που την αντιδιαστέλλουν με την απραξία των αρχών σε περιπτώσεις εξτρεμιστικών – ακόμα και – παράνομων δράσεων εθνικιστικών ή και ναζιστικών, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, στοιχείων. Οι Νέοι Πράσινοι κλείνουν την παρέμβασή τους τονίζοντας: «Η βλακεία δε θα νικήσει ποτέ το χιούμορ»!

Μακάρι, αλλά να το δούμε και στην πράξη κάποια στιγμή αυτό και σε αυτή την έρ(η)μη χώρα είναι μια πρώτη πρόχειρη απάντηση…

Η ανακοίνωση των Νέων Πράσινων:

«Μια άνοστη συνταγή

Συστατικά: Μισαλλοδοξία, έλλειψη χιούμορ, αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε φόβο, ελπίδα αιώνιας ζωής, λιγάκι εθνικό κλέος, μαζί με προφητείες ανακατάληψης της Βασιλεύουσας. Βάζουμε το ανακάτωμα αυτό στο ταψί και ψήνουμε σε βαθμούς φούρνου Άουσβιτς.

Σε μισή ώρα έχουμε έτοιμο το παστίτσιο μας! Μόνο γέλωτα προφανώς μπορεί να προκαλέσει η παραπάνω συνταγή, είναι η ίδια, όμως, που ακολουθείται ακατάπαυστα από συγκεκριμένους κύκλους, με τις ευλογίες του επίσημου κράτους.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η σύλληψη του 27χρονου διαχειριστή της σατιρικής σελίδας »Γέροντας Παστίτσιος», που σατίριζε με καυστικό τρόπο όλη τη βιομηχανία θαυμάτων και προφητειών, η οποία έχει στηθεί από επιτήδειους στην πλάτη ενός νεκρού, που -αν και η »οσιότητά» του ελέγχεται από πολλές παραμέτρους- σε κάθε περίπτωση δεν είναι παρών για να αντιδράσει στα όσα λέγονται εξ ονόματός του. Είναι, επίσης, θλιβερό το επίσημο κράτος να σέρνεται στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής και των ακραίων χριστιανικών ομάδων, οι υποστηρικτές των οποίων μόνο κατ’ όνομα είναι φυσικά Χριστιανοί, αφού οι πράξεις και τα λεγόμενά τους απέχουν παρασάγγας από τα λόγια του Ευαγγελίου.

Θεωρούμε, μάλιστα, απαράδεκτο και απίστευτα υποκριτικό να διώκεται ένα άτομο που απλά εξέφρασε ελεύθερα την άποψή του από έναν χώρο που προάγει ανοιχτά το μίσος και μόνο και μόνο εξαιτίας της ελευθερίας του λόγου που του παρέχεται μπορεί και συμμετέχει στο εθνικό Κοινοβούλιο. Οι Νέοι Πράσινοι δεν πιστεύουμε σε μαγικές συνταγές, η πλήρης αποδοχή των οποίων αναλαμβάνει να λύσει όλα τα προβλήματα (αρκεί φυσικά ο άνθρωπος να μείνει υποταγμένος και να μην σπάσει τις -κάθε είδους- αλυσίδες του).

Καλούμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας να στηρίζονται πρώτα απ’ όλα στη δική τους σκέψη και να μην καταπίνουν κανένα φαγητό που τούς προσφέρεται αμάσητο. Αν πάλι επιλέξουν να φάνε παστίτσιο, τούς ευχόμαστε καλή όρεξη! -φτιαγμένο, πάντα, με την αυθεντική συνταγή κι όχι με την προαναφερθείσα, γιατί αυτή απλά… δεν τρώγεται!

Η βλακεία δε θα νικήσει ποτέ το χιούμορ.

ΝΕΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»