member of

Νομοθετική ρύθμιση για διευκόλυνση των πρωταθλητών – αθλητών

Μετά από σχετική Ερώτηση του Βουλευτή και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστας Μουσουρούλης για τη διευκόλυνση πρωταθλητών και αθλητών στο έργο ξεκαθαρίσρηκε με παρέμβαση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία πρωταθλητές και αθλητές.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι μετά την ερώτησή μας στην Βουλή η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την ανάγκη να παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση στους αθλητές- πρεσβευτές της χώρας μας στις διοργανώσεις που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και θα προβεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε εμπόδιο που ισχύει σήμερα. Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές στιγμές που περνάμε όλοι μας χρειαζόμαστε αυτές τις διακρίσεις τόσο για να αισθανθούμε υπερήφανοι όσο και για να ακουστεί η χώρα μας στο εξωτερικό για θετικά επιτεύγματα».

Υπενθυμίζεται ότι τα παράπονα των αθλητών και πρωταθλητών, αλλά και ευρύτερα του αθλητικού χώρου από την δραματική μείωση των κινήτρων για ενασχόληση με τον αθλητισμό σε επίπεδο πρωταθλητισμού εμφανίζονται εντονότατα, μετά την προ ετών προηγηθείσα νομοθετική παρέμβαση για δραστική περικοπή των παλιότερων κινήτρων που είχαν εξελιχθεί σε ορισμένες περιπτώσεις σε ευνοϊκότατες προνομίες έξω από το αθλητικό πνεύμα. Προφανώς πλέον αναζητείται η μέση λύση και μια νέα ισορροπία ώστε να μην εξαφανιστεί από την άλλη πλευρά ο ελληνικός πρωταθλητισμός.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή»…