member of

Οικολογία | Λέμε ναι στις οικολογικές γέφυρες!

Πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στο περιβάλλον, δε συμφωνείτε; Έχει μεγάλη σημασία να αποθηκεύουμε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος, ο άνεμος κλπ.

Στην Ιταλία έγινε ένας διαγωνισμός για κατασκευή μιας γέφυρας, η οποία θα καλύπτει τις περιοχές Bagnara και Scilla της Ιταλίας. Οι τρεις σχεδιαστές, Francesco Colarossi, Giovanna Saracino και Luisa Saracino και οι τρεις Ιταλοί, έδωσαν την ιδέα για μία οικολογική γέφυρα. Μπορεί να κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό, μα πιστέψτε με αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Η ιδέα τους αφορούσε μία γέφυρα, σχεδιασμένη στο Photoshop για το διαγωνισμό, η οποία θα κάλυπτε 12,4 μίλια και θα ήταν γεμάτη ανεμογεννήτριες. Το μεγάλο υψόμετρο σε συνδυασμό με την ανοικτή κοιλάδα, θα δίνει μεγάλη ταχύτητα στον άνεμο, δηλαδή ενέργεια για τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με υπολογισμό που έγινε, 15.000 σπίτια ετησίως θα είχαν ρεύμα μόνο από τη γέφυρα! Ακόμη, πάνω στη γέφυρα θα υπάρχουν και θερμοκήπια για να μπορούν να αγοράζουν λαχανικά και φρούτα όσοι διασχίζουν τη γέφυρα. Σε αυτό θα βοηθάει η ηλιακή ενέργεια!

Δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίσει μία τέτοια γέφυρα, μα τα λεφτά δεν τελειώνουν ποτέ. Αντίθετα, η ενέργεια δεν είναι άπειρη… ;)