member of

Οι νέοι κανόνες

13 16 RRS 360Γνωρίστε τους νέους αγωνιστικούς κανόνες για το 2013 με το πρακτικό βιβλίο κανονισμών, σχολιασμένη από την ISAF.

 

H ISAF διέθεσε μια νέα σχολιασμένη έκδοση του εγχειριδίου με στόχο να βοηθήσει τους ναυτικούς και γενικά όλους όσους εμπλέκονται, να κατανοήσουν όχι μόνο τους νέους κανόνες αλλά και τους λόγους για τους οποίους άλλαξαν.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές σημειώσεις από τον Dick Rose, πρόεδρος του Κανονισμού Αγώνων ομάδα εργασίας:

«Οι αλλαγές στους αγωνιστικούς κανόνες είναι αποτέλεσμα των προτάσεων που υπεβλήθησαν στην ISAF από τα μέλη Εθνικών Αρχών, Συλλόγων κατηγορίας της ISAF και της «επιτροπής Προέδρων» .

Κάθε αλλαγή ενός αγωνιστικού αγώνα περιλαμβάνει τρία τμήματα: μια πρόταση, που δείχνει ακριβώς το πώς ο συγγραφέας θα ήθελε να αλλάξει ένα συγκεκριμένο κανόνα αγώνων, την τρέχουσα θέση (πρόκειται για την τρέχουσα διατύπωση του κανόνα) καθώς και τους λόγους για τους οποίους προτείνει την αλλαγή.

Παρακαλώ σημειώστε, ότι κάποιοι νέοι κανόνες στο βιβλίο κανονισμών του 2013 δεν έχουν ακριβώς τη μορφή με την οποία διατυπώθηκαν αρχικά. Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές υποβάλλονται κυρίως από την ομάδα εργασίας “Racing Rules”, για λόγους σαφήνειας, για τη διευκόλυνση της μετάφρασης, ή για να συμβαδίζει με το πνεύμα του υπόλοιπου κανονισμού.»

Το έγγραφο “Έκδοση & Μελέτη του κανονισμού αγώνων για 2013-2016” αρχίζει με τους Κανόνες Ιστιοπλοϊκών Αγώνων . Το τελευταίο τμήμα του εγγράφου είναι μια προσθήκη 106 σελίδων που περιλαμβάνει όλα τα αρχικά αιτήματα για αλλαγές στους κανόνες αγώνων.

Για να καταβάσετε το αρχείο σε pdf,πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

http://www.sailing.org/tools/documents/RRS20132016StudyVersion-[13380].pdf