member of

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φόβος για φαινόμενα τύπου Νομικής!

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών για το ενδεχόμενο το φαινόμενο της Νομικής στην Αθήνα να εμφανιστεί και εκεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη Γιώργου Παναγιωτάκη, ήδη το συμβούλιο έχει αποφασίσει και έχει έρθει σε συνεννόηση με την Αστυνομία, προκειμένου να αποτραπεί εν τη γενέσει κάθε προσπάθεια κατάληψης των χώρων των σχολών από μετανάστες.

Ο πρύτανης χαρακτήρισε αυτές τις κινήσεις υποκινούμενες, που στόχο δεν έχουν τη βοήθεια προς τους μετανάστες, αλλά την κατάλυση του ασύλου, το οποίο, όπως είπε, μετά από αυτές τις ενέργειες εχει ήδη καταλυθεί.

Επίσης, σε πονοκέφαλο για την Πρυτανεία έχει μετατραπεί και η εγκατάσταση εντός της Πανεπιστημιούπολης ομάδας Ρομά, οι οποίοι κατασκεύασαν παραπήγματα, με τα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών πλέον να έχουν αυξηθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα.

Καθημερινά σημειώνονται διαρρήξεις, κλοπές και επιθέσεις με πέτρες, εναντίον φοιτητών και διδασκόντων. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, δράστες είναι ακόμα και ανήλικα παιδιά.

Τέλος, ο πρύτανης είπε πως το Ίδρυμα βρίσκεται σε τελικές συνεννοήσεις με τους αρμοδίους φορείς για την προστασία του χώρου του, μέσω περίφραξης, ενώ έχουν ζητηθεί φύλακες, που θα προέρχονται από τις μετατάξεις.

Πηγή: The Best News Patras