member of

Παραολυμπιακή Ομάδα ιστιοπλοΐας

 

SonarΠαρακάτω σας παρουσιάζουμε τα βιογραφικά των ελλήνων ιστιοπλόων αθλητών, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους προσεχείς παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Ο Βασίλης Χριστοφόρου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου 1975. Ασχολήθηκε με το άθλημα της ιστιοπλοΐας από μικρή ηλικία στην κατηγορία Optimist και στη συνέχεια στις κατηγορίες Laser, Laser Radial και 470.

Tο 1992 κατακτά την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων στην κατηγορία Soling. Τo 1993 συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονακό στην κατηγορία J/24 sonauigfdsaxzvirκαι το 1994 κατακτά την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία J/24. Μέχρι το 1999 αγωνίζεται σε πολλούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης ως κυβερνήτης αλλά και ως πλήρωμα με αρκετές διακρίσεις, ενώ παράλληλα έχοντας αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών εργάζεται ως προπονητής ιστιοπλοΐας σχολών και αγωνιστικών ομάδων στους Ναυταθλητικούς ομίλους: Παλαιού Φαλήρου, Πόρτο Ράφτη και Βουλιαγμένης.

Το 1999 είναι η χρονιά που θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή του. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist που συμμετέχει ως προπονητής του Ν.Ο. Βουλιαγμένης παθαίνει κάκωση στον αυχένα κατά τη διάρκεια ενός καταδυτικού ατυχήματος. Το 2003 επιστρέφει στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα στην Παραολυμπιακή κατηγορία 2.4mR και συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της χρονιάς στον Πειραιά. Από τότε δεν σταματάει να είναι μέλος της εθνικής ομάδας ΑμεΑ χαρίζοντας στην χώρα του πολύ σημαντικές νίκες.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΞΑΣ

imagesΟ Θοδωρής Αλεξάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου του 1979. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Σχολή το 1996 και άρχισε την Ιστιοπλοΐα σε ηλικία 25 χρονών στο Ολυμπιακό Σύλλογο Φίλων Πειραιά με την Παραολυμπιακή κατηγορία σκάφους Sonar.

sonauicdsgirΑΡΓΥΡΗΣ ΝΟΤΑΡΟΓΛΟΥ

Ο Αργύρης Νοτάρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 1974. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Τεχνική Σχολή Μηχανολόγων Υδραυλικών. Σήμερα κατοικεί στην Νίκαια. Είναι το νεότερο μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας Sonar.