member of

ΠΝΟ: Εμμένει στην απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις τη Μ. Εβδομάδα

 

limani ploia 533 355Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, να μην αναβάλει τις προαποφασισμένες κινητοποιήσεις για Μ. Τρίτη και Τετάρτη, παρά τις εκκλήσεις τόσο του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠΑΑΝ) όσο και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει ότι η Ομοσπονδία κρατά όμηρους τους Έλληνες πολίτες, απειλεί την τουριστική περίοδο και προκαλεί ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας. Παράλληλα, δηλώνει αποφασισμένη να δώσει λύση με κάθε τρόπο. «Για μία ακόμα φορά ζητώ από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της. Προσωπικά, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι υπουργοί, είμαστε διαθέσιμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απαραίτητη ενέργεια απαιτηθεί για την άρση του αδιεξόδου».

Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Πιο σκληρή ήταν αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου, η οποία κατηγορεί τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ για «φασιστική νοοτροπία» που «φυλακίζει τους νησιώτες» και καλεί την κυβέρνηση «να λάβει δραστικά μέτρα».

Σε αντίστοιχο κλίμα κινείται και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ο οποίος χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ως «μνημείο αναλγησίας», αφού ελήφθη παρά τις εκκλήσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας περί του αντιθέτου.

Από την πλευρά της η ΠΝΟ, υπερασπίζεται την απόφαση της για μη αναστολή των κινητοποιήσεων αφού τίποτα (όπως υποστηρίζει) δεν έχει αλλάξει, παρά τις συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης. Κάλεσε δε τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την απεργία να δείξουν κατανόηση και να μην σταθούν απέναντι στα ζητήματα των ναυτικών.

diamantopoulou2Τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί κάποια διέξοδος, αποτελεί η σημερινή συνάντηση της αρμόδιας Υπουργού με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η κήρυξη της απεργίας ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον Τουρισμό, μιας και οι διακοπές του Πάσχα αποτελούν την πρώτη σημαντική περίοδο για τους περισσότερους τουριστικούς φορείς.

Μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργηθεί όμως και στον ανεφοδιασμό των νησιών της άγονης γραμμής.