member of

Προσωπική ήττα Στουρνάρα που εκθέτει και τον Πρωθυπουργό…

Τραγική αποτυχία Στουρνάρα, που εκ των πραγμάτων εκθέτει και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί η καταψήφιση της κατάργησης της εισφοράς 2% προς το ΤΕΕ και της μεταφοράς του Ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΠΥ.

Ο κ. Στουρνάρας στο παρά πέντε θέλησε να εμφανιστεί πολέμιος των συντεχνιών, αλλά με αδύναμα επιχειρήματα και ακόμα πιο αδύναμες πολιτικές-κοινοβουλευτικές, ακόμα και κοινωνικές συμμαχίες εισπράττοντας την κάθετη άρνηση του σώματος να συνταχθεί με τα καπρίτσια του εξωκοινοβουλευτικού νέου «τσάρου» της Ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών «πλήρωσε το μάρμαρο» των προσωπικών και προηγουμένων που φαίνεται να έχει με την ηγεσία των μηχανικών της χώρας, αλλά και της κουτοπονηριάς της εισόδου την τελευταία στιγμή στη Βουλή τροπολογίας για την αλλαγή του ασφαλιστικού πλαισίου του δημοσιογραφικού κλάδου, απουσία οποιασδήποτε δημόσιας διαβούλευσης και του παραμικρού διαλόγου για την κίνηση με τα κόμματα και τους Βουλευτές του κοινοβουλίου.

Ο κ. Στουρνάρας με τις απολιτίκ και άγαρμπες κινήσεις του αποδυνάμωσε τη συγκυβέρνηση των τριών και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κι οπωσδήποτε άφησε να κατρακυλήσει το προσωπικό του κύρος και δυναμική στα τάρταρα. Η σχετική απειρία του αποτελεί οπωσδήποτε ελαφρυντικό, αλλά η συγκεκριμένη πολιτική περίοδος δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αρκετές παρόμοιες κινήσεις απειρίας και πολιτικής ξεροκεφαλιάς…