member of

Σαμαράς προς βουλευτές ΝΔ: Υπερ… ψηφίστε γιατί χανόμαστε!

Αποφασιστικός να μην αφήσει την Ελλάδα στα χέρια του λόμπι της δραχμής, όπως υποστήριξε στο σχετικό λόγο του, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαμράς στην κρίσιμη πρωινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. «Δεν θα αφήσουμε το λόμπυ της δραχμής να λεηλατήσει την χώρα” δήλωσε ο Α. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «οι περικοπές που περιλαμβάνουν τα μέτρα θα είναι οι τελευταίες», κι ότι «μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δις ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία».

Αποσαφήνισε, ακόμα ότι: «Η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσότερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε την δόση θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδύσεις».

Κι υποστήριξε, επιπλέον, πως: «Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο σκεφτείτε τί θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα, αν δεν έκλεινε η συμφωνία. Θα ξαναγύριζε η Ελλάδα στη διεθνή απομόνωση, θα αποχαιρετούσαμε το ευρώ, θα λεηλατούσε τα πάντα στην χώρα μας το λόμπυ της δραχμής, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη από οποιοδήποτε μέτρο περνάει σήμερα. Θα επικρατούσαν πρωτοφανείς συνθήκες πόλωσης της κοινωνίας, κοινωνικές εκρήξεις με πρωταγωνιστές των δύο άκρων και συγκρούσεις σε μία κοινωνία που διαλύεται και μπροστά σε ένα κράτος που καταρρέει. Είναι ένας εφιάλτης που δεν θα τον επιτρέψουμε».

Μίλησε παραβολικά για εκείνους που υποκύπτουν στις σειρήνες του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού και εκείνους που κλείνουν τα αυτιά στις Σειρήνες και κωπηλατούν για να περάσουν από τη Σκύλλα και την Χάρυβδη. «Εκεί βρισκόμαστε τώρα, ανάμεσα στην Σκύλλα και στην Χάρυβδη των δύο άκρως που συμφωνούν μεταξύ τους μόνο σε ένα πράγμα: να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά, προτρέποντας την Κ.Ο. να εμφανιστεί «μπετόν» υπέρ της υπερψήφισης των μέτρων.

Ο κ. Σαμαράς, τέλος, μίλησε για ήδη βελτιωμένο προφίλ της χώρας στο εξωτερικό και καλύτερη διοίκηση της χώρας στο εσωτερικό. Επεσήμανε πως η κυβερνητική πλευρά σέβεται απολύτως όσους πραγματικά θίγονται από τα δυσβάσταχτα μέτρα, αλλά κι ότι υπάρχει μέτωπο για όσους υπερασπίζονται προνόμια. Κάλεσε για υπερψήφιση των μέτρων για να μην κατάρρευση η χώρα, σε μια στιγμή που η αντοχή για λίγο ακόμα στα δύσκολα και με καταπολέμηση των ενδογενών παθογενειών της σπατάλης και της φοροδιαφυγής, η Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί σε μια καλύτερη επόμενη ημέρα.