member of

Σενάρια καθόδου στην πολιτική του Ανδρέα Γιώργου Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής ο πρωτότοκος γιος του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ανδρέας, επιθυμεί σύντομα να ανελιχθεί σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για δημοσίευμα που φαίνεται να προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του νεαρού Παπανδρέου και συνολικά της οικογενείας του και να θεωρείται από τα μέλη της φαιδρό. Στην κυριακάτικη εφημερίδα αναφερόταν πως ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να εμπλακεί ενεργά στα κοινά, όχι απλώς εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για τα πολιτικά πράγματα, κάτι που δεν διαψεύδεται άλλωστε, αλλά και για να αποκαταστήσει την κακή οικογενειακή πολιτική εικόνα που έχει δημιουργηθεί εκ του γεγονότος ότι ο πατέρας του Γιώργος έλαβε υπερβολικά μεγάλο πολιτικό κόστος, αναγκαζόμενος να κυβερνήσει τη χώρα στην πιο δύσκολη μεταπολεμική της περίοδο, όπως θεωρεί η οικογένεια.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ουσιαστικά, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει τη ρεβάνς όταν έρθει η ώρα για λογαριασμό της ιστορίας της οικογένειας του, αλλά στην οικογένεια Παπανδρέου δεν αρέσει η συγκεκριμένη τοποθέτηση του ζητήματος, θεωρώντας τα γραφόμενα ως άλλη μια ενέργεια φθοράς της πολιτικής τους κληρονομιάς. Σε ό,τι αφορά στον ίδιο τον νεαρό Ανδρέα Παπανδρέου, γιο του Γιώργου Παπανδρέου και της πρώτης συζύγου του Κύπριας Εύας Ζησιμίδου, έχει σπουδάσει οικονομικά και ανάπτυξη περιβάλλοντος, ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Αλεξιπτωτιστής στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού.

Πιο πιθανό, πάντως, από όλα αυτά θα έμοιαζε αν όντως ισχύει το ζωηρό ενδιαφέρον του Α. Παπανδρέου για τα κοινά να επιλέξει κάποια εκλογική περιφέρεια να προχωρήσει την προσωπική του δικτύωσή και λειτουργία του εκπροσώπησης σε αυτή για να κάνει το πρώτο στέρεο βήμα στην πολιτικη με μια κατάθεση υποψηφιότητας για θέση Βουλευτή στο πολύπαθο ελληνικό Κοινοβούλιο. Αν και η παρούσα κοινωνικοπολιτική περίοδος δεν ευνοεί όσο στο παρελθόν τέτοιου είδους κινήσεις, γι’ αυτό πιθανότατα η οικογένεια Παπανδρέου όσο και ίδιος αντιμετωπίζουν το θέμα αυτή τη στιγμή με τη δέουσα υπομονή.