member of

Συντάξεις (σχεδόν…) τέλος!

Σταματημό δεν έχουν οι περικοπές…

Άγριες περικοπές σε μισθούς, δώρα, εργασιακά δικαιώματα, αλλά και στις συντάξεις προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο των μέτρων για τη δανειακή δόση. Σύνταξη στις μητέρες στα 67, σύνταξη μετά τα 62 ακόμα με 40 χρόνια δουλειάς , περικοπές έως και 15% συνολικά στις συντάξεις , τέλος στα δώρα ακόμα και για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ όσοι δεν προλαβαίνουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ακόμα και για μερικές ημέρες μέχρι τέλος του χρόνου θα… επιχειρήσουν να συνταξιοδοτηθούν στα, αν στο μεσοδιάστημα δε μετακινηθεί ακόμα περισσότερο το ηλικιακό όριο!

Συγκεκριμένα για τις μειώσεις συντάξεων, άνω των 1.000,00 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5%, από 1.500,01 ευρώ έως και 2.000,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 10%, από 2.000,01 ευρώ και άνω , μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 15%, ενώ καταργούνται για όλους τους συνταξιούχους τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας για κύριες και επικουρικές συντάξεις . Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δικαιούνται από την πρώτη ιανουαρίου μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι άνω των 64 ετών και προβλέπονται και μειώσεις στα εφάπαξ για το 2013 και 2014 σε 22 ταμεία από 2% έως και 82%, όπως και μείωση σύνταξης ανασφάλιστων ηλικιωμένων και αυστηροποίηση κριτηρίων καταβολής σύνταξης από τον ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ηλικιωμένους άνω των 65. -Προβλέπεται επίσης η αναθεώρηση των αναπηρικών συντάξεων προκειμένου να μην αποτελούν περισσότερο από το 10% του συνολικού αριθμού των συντάξεων .

«Μαμά, Μπαμπά σου στερούν την αξιοπρεπή διαβίωση, όμως κι εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί και στη γενιά μου ακριβώς το ίδιο έχουν επιβάλλει…»!