member of

Συνταγές Μαγειρικής | Σοκολατένια Πάβλοβα με Φράουλες

Πολλά γενέθλια μαζεύτηκαν… Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει κι εσείς, αλλά είναι μερικές περίοδοι που οι μισοί φίλοι και γνωστοί έχουν γενέθλια. Όπως οι Νοέμβρης- Δεκέμβρης είναι οι μήνες με τις περισσότερες ονομαστικές γιορτές και κάθε μέρα είστε στην τσίτα μην ξεχάσετε κάποιον και μείνει παραπονεμένος, έτσι υπάρχουν κάποιοι μήνες που όλοι γύρω σας έχουν γενέθλια. Και φυσικά τώρα με το facebook, δε σας παίρνει να πείτε το κλασσικό «Ωχ, το ξέχασα ρε..», γιατί όλα είναι καταγεγραμμένα εκεί.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες λοιπόν, εγώ είχα τουλάχιστον 10 άτομα με γενέθλια. Και δεν το είχα πάρει χαμπάρι πόσοι υδροχόοι είναι εκεί έξω και δεν φαίνονται. Δεν έχω κάποιο θέμα με τους υδροχόους, αντιθέτως ως ζυγάκι εγώ, υποτίθεται πως ταιριάζω μαζί τους. Αλλά στο υποτίθεται έχω μείνει. Δεν έχω παρατηρήσει και καμιά τρελή χημεία. Αλλά όπως και να το κάνεις, όταν ο άλλος σε καλεί να πας στα γενέθλια του, είναι τουλάχιστον γαϊδουριά να αρνηθείς. Εκτός και αν δεν τον πας καθόλου, οπότε ποιος ασχολείται με τους αντιπαθητικούς;

Μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες, κατόρθωσα να δοκιμάσω 6 διαφορετικές τούρτες. Ούτε κριτικός γλυκών να ήμουν.. Αφού έφτασα σε σημείο να μη θέλω να φάω άλλη. Μπούχτισα η γυναίκα με τόση τούρτα. Και το χειρότερο όλων είναι πως οι περισσότερες ήταν απλά μέτριες. Πόσο μου τη δίνει αυτό… Να περιμένεις με αγωνία να απολαύσεις το γλυκάκι σου και τελικά να αποδεικνύεται μουφιά.

Και επειδή ως φανατικοί αναγνώστες του neolaia, απαγορεύεται να ανήκετε στην κατηγορία των εορταζόμενων με μέτρια τούρτα, από δω και πέρα θα έχετε στην κατοχή σας μια πανεύκολη και γευστικότατη τουρτίτσα, που θεωρώ πως ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Τίτλος αυτής «Σοκολατένια Πάβλοβα με Φράουλες»!! Καλό εε;; Για να δούμε τώρα τι θα χρειαστείτε :

  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 6 ασπράδια
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (όχι ότι αν βάλετε άλλο μπαλσμάμικο θα έχετε πρόβλημα, απλά έτσι για να στηρίξουμε την ελληνική αγορά τώρα που το χρειάζεται όσο ποτέ..)
  • 50γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 500γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 500γρ φράουλες
  • Ξύσμα σοκολάτας

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα. Όταν σφίξει η μαρέγκα, κλείνετε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη και στη συνέχεια το κακάο και το ξύδι.

Με μία σπάτουλα ανακατεύετε από πάνω προς τα κάτω με απαλές κινήσεις, όχι για πολύ ώρα, ίσα-ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.

Παίρνετε μια φόρμα και την καλύπτετε με λαδόκολλα. Αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 130 για 1 ώρα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο φούρνος να έχει προθερμανθεί στους 180, και όταν ρίξετε το γλυκάκι κατεβάστε το στους 130. Μην ξεχαστείτε και το αφήσετε στους 180, γιατί μετά σας βλέπω να έχετε όχι απλά μέτρια, αλλά καμένη τούρτα.

Αφού κρυώσει καλά, χτυπάτε σε παγωμένο κατά προτίμηση μπολ, την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη, μέχρι να γίνουν σαντιγί. Καλύπτετε την τούρτα σας με αυτή, με τις φράουλες και με το ξύσμα σοκολάτας, διακοσμώντας όπως εσείς θέλετε.

Και μην ξεχάσετε να πάρετε τα κεράκια, γιατί προς το παρόν δεν έχω να προτείνω κάποιο τρόπο για να φτιάξετε μόνοι κεράκια για γενέθλια. Μην τα θέλετε κι όλα δικά σας…

Συντάκτρια | Κων/να Γαλάνη

Περισσότερες συνταγές, μπορείτε να βρείτε στο Neolaia ΟινοΜαγειρέματα!