member of

ΣΥΡΙΖΑ | Ποτέ πια φτωχοί ένστολοι απέναντι σε φτωχούς πολίτες!

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής που προβλέπει μειώσεις για τους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι η «κυβερνητική τρόικα» ουσιαστικά χρησιμοποιεί την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων, προκειμένου να επιτύχει την ανεμπόδιστη εφαρμογή του ανάλγητου μνημονιακού μίγματος οικονομικής πολιτικής.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση είναι συνεπής μόνο απέναντι στα συμφέροντα που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της τρόικας και όχι απέναντι στον ελληνικό λαό, μιας και συνεχώς αθετεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Η επικοινωνιακή τακτική που ακολουθείται προσπαθεί να διχάσει τον ελληνικό λαό, αφού εντέχνως έχει κατηγοριοποιήσει τους πολίτες σε προνομιούχους και μη, σε Ιδιωτικούς και Δημοσίους, σε Έλληνες και Ξένους, με μοναδικό σκοπό την πλήρη εφαρμογή των όρων του Μνημονίου που τους μόνους που εξυπηρετεί είναι το μεγάλο κεφάλαιο, τους Έλληνες και Ξένους εκφραστές του.

Στο στόχαστρο, αυτή τη φορά, οι μισθοί των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. για επιστροφή στους μισθούς του 2009 και αποκατάσταση του ηλικιακού ρατσισμού για τους απόστρατους

Ατυχώς, για άλλη μια φορά, η εγχώρια τρόικα επέλεξε να προβεί σε περικοπές, τη στιγμή που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό και τους συνοριοφύλακες με το σχέδιο Ξένιος Ζευς και τα χωρίς αποτέλεσμα επιχειρησιακά της σχέδια, που παραβιάζουν ταυτόχρονα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επέλεξε των ώρα που σε όλη την Ελλάδα μαίνονται πυρκαγιές με τις τεράστιες επιπτώσεις στις περιουσίες, στο περιβάλλον, αλλά και στις ανθρώπινες ζωές και οι Έλληνες Πυροσβέστες κάνουν υπέρτατο αγώνα με άθλιες συνθήκες και υποστήριξη με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Το μισθολόγιο των ένστολων, όπως και όλων των μισθωτών πια, δεν επιδέχεται νέες περικοπές, μιας και δεν φτάνει να καλύψει προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Ανεξάρτητα του μεγέθους των περικοπών, οι ένστολοι έχουν κατανοήσει, ότι κανείς δεν εξαιρείται από τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου, ότι τους χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική, ότι η θέση τους είναι δίπλα στο λαό που αγωνίζεται και ότι η εξαθλίωση του λαού θα σταματήσει μόνο αν ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Πέραν της μέχρι σήμερα αντίθεσής τους σ’ αυτή την πολιτική, πρέπει πλέον έμπρακτα να πουν το μεγάλο ΟΧΙ στη χρησιμοποίησή τους για την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ποτέ πια ένστολοι απέναντι σε πολίτες. Ποτέ πια φτωχοί ένστολοι απέναντι σε φτωχούς πολίτες.

Στηρίζουμε τον αγώνα του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και είμαστε ΟΛΟΙ μαζί με μια κοινωνία που αγωνίζεται, ενάντια στη εξαθλίωση, προασπίζοντας την αξιοπρέπεια της».