member of

Το καλύτερο μιλφέιγ της Αθήνας: το μιλφέιγ της Δέσποινας

Εδώ και πάρα πολύ καιρό άκουγα για το περίφημο μιλφέιγ της Δέσποινας, που κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να δοκιμάσει! Έτσι μετά από τη δουλειά και την πίκρα που μου έδωσαν οι πελάτες, είπα να περάσω μια βόλτα από το ζαχαροπλαστείο της Δέσποινας για να γλυκαθώ. Είμαι γλυκατζού! Τι να κάνουμε?

 Το μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει χίλια φύλλα και ήταν το αγαπημένο γλυκό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Πάντα της υπερβολής ήμουν! Έτσι επέλεξα ένα κλασικό μιλφέιγ. Γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν τη διαφορά, βγαίνει και σε διάφορες γεύσεις όπως κεράσι, φράουλα κ.ά.

Το εν λόγω μιλφέιγ αποτελείται από τρεις στρώσεις τραγανού φύλλου που εναλλάσσονται από δυο στρώσεις αφράτης κρέμας ζαχαροπλαστικής με σαντιγί. Το τελειότερο από όλα είναι τα τραγανά κομματάκια αμύγδαλου που είναι βουτηγμένα μέσα στη σαντιγί και δένουν απίστευτα με τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας μια γεύση που διαρκεί. Στα συν επίσης, ότι δε γλυκίζει υπερβολικά σε σημείο να σε λιγώνει πριν προλάβεις να απολαύσεις ολόκληρο το κομμάτι. Το τεμάχιο κοστίζει 3,00 ευρώ και είναι αρκετά ικανοποιητικό σε μέγεθος και ολόφρεσκο, σε σημείο που λιώνει. Σκέτη απόλαυση!

Tip: Το μιλφέιγ παρασκευάζεται και χωρίς αμύγδαλα κατόπιν παραγγελίας γι’ αυτούς που είτε έχουν κάποια αλλεργία είτε δεν τους αρέσουν οι ξηροί καρποί!

Ετυμηγορία: Απίστευτο!!!

Τιμές: 3.00 ευρώ/ τεμάχιο

Αν θέλεις να μαθαίνεις και να σχολιάζεις πρώτος τα αγαπημένα σου στέκια τότε κάνε «like» στη σελίδα μας.