member of

Το σωστό κερί για τη σανίδα σου

bigstockphoto nose of a bright blue surfboar 3058277.s600x600Η σωστή επιλογή κεριού για την ιστιοσανίδα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο παρόλο που για τους περισσότερους σέρφερ δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το να χρησιμοποιείς τον σωστό τύπου κεριού είναι απαραίτητο για να «παραμείνεις» στη σανίδα σου και για να απολαύσεις ένα καλό σερφάρισμα. Βασικό στοιχείο για μια σωστή επιλογή παίζει πρωτίστως η θερμοκρασία του νερού.

Μιας και το κερί παγώνει ή λιώνει σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες πρέπει να επιλέξεις αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στη δική σου περίπτωση. Αν το κερί σου είναι πολύ σκληρό δεν θα προσφέρει καθόλου κίνηση αν πάλι πολύ μαλακό, θα λιώσει γρήγορα και θα φύγει.

Μετά από πολλές χρήσεις το κερί μπορεί να δημιουργήσει ένα στεγνό στρώμα στη σανίδα. Πολλοί είναι αυτοί που το αφήνουν και το χρησιμοποιούν για να σερφάρουν. Καλύτερα όχι. Μια φρέσκια στρώση θα έχει καλύτερα αποτελέσματα και θα κάνει το σερφάρισμα απόλαυση.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους τρεις βασικούς τύπους κεριών, για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Cold Water Wax

Ο συγκεκριμένος τύπος απευθύνεται σε νερά με θερμοκρασία χαμηλότερη από τους 15 βαθμούς κελσίου. Απευθύνεται δηλαδή στα πιο κρύα περιβάλλοντα.

Cool Water Wax

Το σωστό κερί για τις πιο «εύκρατες» θερμοκρασίες (15-21 βαθμοί). Απευθύνεται κυρίως στις ανοιξιάτικες ή φθινοπωρινές εποχές όπου δεν υπάρχει πολύ ζέστη.

Warm/Tropical Water Wax

Όπως καταλαβαίνετε και εσείς η θερμοκρασία στην περίπτωση αυτή έχει ανέβει. Πάνω από τους 21 βαθμούς πρέπει να χρησιμοποιούμε το εν λόγω κερί που αντέχει στις μεγάλες ζέστες.