member of

Τυφλός κατάφερε να οδηγήσει με επιτυχία!

Ο Mark Riccobono είναι αποδεδειγμένο ότι είναι τυφλός. Θέλει όμως να ζει τη ζωή του σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Αποφάσισε για το λόγο αυτό να οδηγήσει και να αποδείξει, έτσι, ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να το κάνει.

Μία ομάδα του Virginia Tech, ενός ερευνητικού πανεπιστημίου, κατάφερε να δημιουργήσει κάτι γάντια, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν έναν τυφλό να αισθάνεται τα αντικείμενα τριγύρω του με τη βοήθεια της τεχνολογίας της αφής.

Άρχισαν, λοιπόν, οι ετοιμασίες για την οδήγηση ενός τυφλού. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο, το Ford Escape Hybrid. Η οδήγηση θα γινόταν στην πίστα Daytona International Speedway.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Mark Riccobono να καταφέρει να οδηγήσει με απόλυτη επιτυχία! Μπόρεσε και έκανε γύρους στην πίστα, αποφεύγοντας σταθερά εμπόδια που υπήρχαν, αλλά και εμπόδια που του πετούσαν από ένα φορτηγό μπροστά του εκείνη τη στιγμή! Αυτό κάνει και τους ανθρώπους να τελειοποιήσουν το σύστημα, ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει στην κοινωνία για τους τυφλούς ανθρώπους.

Τα λόγια του Mark Riccobono μετά την επιτυχημένη οδήγηση του, ήταν τα εξής: «Γεια σας, ο τυφλός σήμερα έγραψε ιστορία, εσείς τι κάνατε σήμερα;»