member of

Χαμόγελο του Παιδιού | Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγο καιρό, κάνοντας πολλούς γονείς να αγωνιούν για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν τα έξοδα για τον απαραίτητο μαθητικό εξοπλισμό. Και μπορεί τα είδη αυτά να ευρίσκονται και σε αρκετά προσιτές τιμές, σύμφωνα με τη νέα κακόγουστη διαφήμιση γνωστού καταστήματος παιχνιδιών, δεν παύουν όμως για χιλιάδες οικογένειες που ζουν στα όρια της ένδειας, να αποτελούν είδη πολυτελείας.

Για τον λόγο αυτό, ειδικά φέτος, αποκτά μεγάλο νόημα η ετήσια δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» να συγκεντρώσει σχολικό υλικό από δωρεές εθελοντών και ιδιωτών. Το υλικό θα διατεθεί σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Το «Χαμόγελο» βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στις οικογένειες αυτές, ενδεικτικό στοιχείο του οποίου αποτελεί ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, από 1/1/2011 έως 30/6/2012 στήριξε πανελλαδικά 8.933 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ο μαθητικός εξοπλισμός που συγκεντρώνεται είναι: σχολικές τσάντες (για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης), τετράδια 3 – 4 θεμάτων, μπλε και χρωματιστά τετράδια, γεωγραφικοί και πολιτικοί σχολικοί άτλαντες, τέμπερες, κηρομπογιές, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, διορθωτικά, πινέλα, κασετίνες, μικρά και μεγάλα ντοσιέ, ανταλλακτικά φύλλα, φακέλους με λάστιχο, χαρτί Α4, διαφάνειες, κόλλες στικ και υγρές, πλαστελίνες, αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων, ψαλιδάκια και γεωμετρικά όργανα.

Συνεισφέροντας ο καθένας το ελάχιστο, μπορούμε να ανακουφίσουμε ανθρώπους που μας χρειάζονται. Το υλικό συγκεντρώνεται στα ακόλουθα σημεία:

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αθήνα Διεύθυνση: Στουντίου 1 & Γκλιάτη, Μαρούσι, Τ.Κ. 15126 Τηλ: 2106095844 – E-mail: support@hamogelo.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ίλιον Διεύθυνση: Αγίας Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, Τ.Κ. 13121
Τηλ: 2105781060 – 2118003075 – E-mail: ilion@hamogelo.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Παπακυριαζή 3, Θεσσαλονίκη, T.K. 54645
Τηλ: 2310 250160 – E-mail: thessaloniki@hamogelo.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Πάτρα
Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα, Τ.Κ. 26221