member of

Χωρίς πλοία μέχρι το πρωί της Τετάρτης…

limani ploia 533 355Σε νέα 48ωρη απεργία προχώρησαν από σήμερα τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι και τις 06.00 το πρωί της Τέταρτης.

Με χθεσινή του τοποθέτηση ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης των ναυτικών. «Όσο διαρκεί ο εποικοδομητικός διάλογος, θέμα επιστράτευσης δεν τίθεται. Κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας. Όλοι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του κλάδου, της ύφεσης, των δυσκολιών. Είχα αλλεπάλληλες συναντήσεις και με τις δυο πλευρές, με τις οποίες βρίσκομαι σε συνεχή διάλογο. Αν δεν οχυρώνεται η κάθε πλευρά πίσω από τη δική της ρητορική, η λύση θα βρεθεί . πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική ώστε να έχει αποτέλεσμα και αυτή μας η προσπάθεια. Η περίοδος που βιώνουμε είναι κρίσιμη για όλους και πάντως δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις φωνές αγωνιάς των νησιωτών μας», εξήγησε.

Από την πλευρά της η Π.Ν.Ο. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της διαπίστωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, που συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνει πλήρη επιτυχία, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, με τους ναυτεργάτες να αγωνίζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συμμετοχής για το παρόν και το μέλλον της επαγγελματικής επιβίωσής τους ιδιαίτερα απέναντι στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν. Ακόμη, η Διοίκηση επεσήμανε την συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο μείζον αίτημα των ναυτεργατών για την απόσυρση του παραπάνω Πολυνομοσχεδίου», επισημαίνεται. «Τέλος, ελήφθη η απόφαση για σύμπτυξη κοινού μετώπου με εργαζόμενους άλλων κλάδων, οι οποίοι έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό των ναυτεργατών, όπως, τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και στον τουρισμό, την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, την Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, τους Πλοηγούς, τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και άλλους, τους οποίους καλεί η ΠΝΟ σε κοινή σύσκεψη.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 06.00 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσής της», προστίθεται.