member of

49o Ράλλυ Αιγαίου: Αποτελέσματα

 

49th-aegean-rally-main1Γεμάτο θετική ενέργεια το πλήρωμα του BOOKER AMITA – MOTION, δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης για τις ικανότητες του, αφού από την Μήλο ήταν ήδη αποφασισμένο να κερδίσει το 49ο Ράλλυ Αιγαίου και να κεντήσει δικαιωματικά στην μπλούζα της ομάδας, το ανάλογο διακριτικό.

Η ιστιοδρομία Μήλος – Σούνιο που ξεκίνησε το Σάββατο στις 5 το απόγευμα από τον Αδάμαντα της Μήλου με τελικό προορισμό τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ήταν αυτή που θα καθόριζε το φετινό νικητή του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα της χώρας μας. Η φετινή ιδιαιτερότητα που είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί ήταν ότι οι βαθμολογίες των τριών πρώτων σκαφών της γενικής ήταν πολύ κοντά με αποτέλεσμα ο νικητής της κούρσας να ήταν νικητής και του Ράλλυ.

normal IMG 5433normal IMG 2714Ο Δημήτρης Δεληγιάννης κυβερνήτης του σκάφους BOOKER AMITA – MOTION, ολυμπιονίκης και έμπειρος ιστιοπλόος στις κατηγορίες τριγώνου, απόδειξε για μία ακόμα φορά τις πραγματικές του ικανότητες, υποστηριζόμενος από ένα δεμένο και άρτια προπονημένο πλήρωμα : Σίμος Καμπουρίδης, Νατάσσα Πατάρα, Άκης Τσαρούχης, Περικλής Σπύρου, Χρύσανθος Παπαμιχαήλ, Περικλής Λιβάς, Μάκης Ωρολογάς, Πέτρος Σεκούρης, Σταύρος Χαμπάκης και Νίκος Σινούρης.

Δεύτερος νικητής της κατηγορίας ORCi το σκάφος ACES – STATUSCREW, που έκανε την φετινή έκπληξη, έχοντας στο πλήρωμα του νεαρά παιδιά, ιστιοπλόους τριγώνου με επικεφαλής τον Παγκόσμιο πρωταθλητή στα 470 , Παναγιώτη Μάντη και δείχνοντας έμπρακτα ότι η νέα γενιά είναι έτοιμη να πάρει τα σκήπτρα από τους παλαιότερους.

Στην τρίτη θέση το μεγαλύτερο σκάφος του στόλου το OPTIMUM 3 – ASPIDA πάλεψε σκληρά για να βρεθεί στο βάθρο του νικητή, αλλά στην τελευταία και καθοριστική κούρσα από τον Αδάμαντα της Μήλου στο Σούνιο, είχε μια απογοητευτική ιστιοδρομία τερματίζοντας 7ο και χάνοντας μάλιστα από τον βασικό του αντίπαλο το BOOKER AMITA – MOTION και σε πραγματικό χρόνο.

Δημήτρης Δεληγιάννης: «…Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό Ράλλυ, κυρίως λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, αλλά και του υψηλού ανταγωνισμού. Οι αντίπαλοι μας, ικανοί και έμπειροι έκαναν την νίκη μας να φαντάζει εξαιρετικά σημαντική…»

Στην κατηγορία ORC club μεγάλος νικητής ο Στέλιος Μπόνας κυβερνήτης του σκάφους ALTEREGO – ABS, που φέτος συμπλήρωσε τις 40 συμμετοχές στο Ράλλυ Αιγαίου ενώ στην δεύτερη θέση ο Γιάννης Γιαπαλάκης με το DEMALOV – Γιατροί του κόσμου. Την τρίτη θέση πήρε η μοναδική φετινή ξένη συμμετοχή, το σκάφος TRINITY από την Αυστρία, με κυβερνήτη τον Walter Kraher.

.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 49ΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC International

1.           BOOKER AMITA – MOTION             ( Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ – Σ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ )

2.           ACES – STATUS CREW                  ( ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ/ΠΑΝΑΝΑΚΗΣ/ΧΑΤZ/KAΚΗΣ)

3.           OPTIMUM 3 – ASPIDA                      ( Π.ΛΙΒΑΣ – Ν.ΛΑΖΟΣ )

4.           ALSOUMA – ALLIANZ                        ( Θ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ )

5.           SUGAR                                              ( Α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ )

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ           ΜΗΛΟΣ – ΣΟΥΝΙΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 59 Ν.Μ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC INTERNATIONAL.

1.     ΒΟΟΚΕR ΑΜΙΤΑ – ΜΟΤΙΟΝ                   ( Δ.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ – Σ.ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ )

2.     ACES – STATUS                                    ( ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ/ΠΑΝΑΝΑΚΗΣ/ΧΑΤZ/ΑΚΗΣ )

3.     ΒΑΝΑ ΒΙΟΛΕΤΑ 3                                   ( Γ. ΣΥΚΑΡΗΣ )

 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ORC CLUB

1.     ALTER EGO – ABS                                                ( Σ.ΜΠΟΝΑΣ )

2.     DE MALO V   – ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ                (Γ.ΓΙΑΠΑΛΑΚΗΣ )

3.     TRINITY                                                                  ( WALTER KRAHER )

4.     ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣΙΙ                                                    ( Ι. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ )

5.     AETHRA                                                                 ( Α.ΓΚΟΤΣΗΣ )

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΜΗΛΟΣ – ΣΟΥΝΙΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 59 Ν.Μ.

1.     ALTER EGO – ABS             ( Σ.ΜΠΟΝΑΣ )

2.     AFRODITI – SOLARIS        ( Β. ΜΗΛΙΩΤΗΣ )

3.     TRINITY                               ( WALTER KRAHER )