member of

Άγρια διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο Γρηγορόπουλο!

Μπαράζ ανακοινώσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και της Νεολαίας ΣΥΝ προκάλεσε «τραβηγμένη» ανακοίνωση της ΝΔ για προηγηθείσα ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ σχετικά με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με αφορμή την οποία το κυβερνητικό κόμμα «πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ» και «δοσίλογους και κουκουλοφόρους της κατοχής» που στοχοποιούν με δημοσιοποίηση φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο. Η αναφορές της ΝΔ προκάλεσαν τη σφοδρότατη αντίδραση της Νεολαίας ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, καθώς και πληθώρας στελεχών του. Μεταξύ αυτών ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτσης που απάντησε με προσωπική του δήλωση στην «άθλια» όπως τη χαρακτήρισε ανακοίνωση της ΝΔ, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα στον προοδρέυοντα κ. Βιρβιδάκη για τα λεγόμενα για το θέμα από τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Νταβλούρου που είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης, είστε συνοδοιπόροι της Χρυσής Αυγής και σας ενώνει το ίδιο μανιφέστο», πριν την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, αφού η προτροπή του Ν. Βούτση για απόσυσρση της ανακοίνωσης τελικά δεν εισακούστηκε.

Νεολαία Συνασπισμού:

«Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.

Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».

ΝΔ:

«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».

Νεολαία ΣΥΝ

Η 5η φάλαγγα των μνημονίων και των τραπεζών, με εμπροσθοφυλακή την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ξεσκεπάζεται. Αυτοί που οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, αυτοί που καταδικάζουν τη νέα γενιά στην ανεργία, την επισφάλεια και την μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να τρομοκρατήσουν όποιον νέο άνθρωπο αντιστέκεται και παλεύει για την αξιοπρέπεια του. Οι βουλευτές της «κοινής συνισταμένης» του μνημονίου, ως νοσταλγοί του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, τολμάνε να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή. Να είναι σίγουροι οι κουκουλοφόροι του μνημονίου, ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία. Δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στο φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή. Νοιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και γίνονται γραφικοί και θρασείς την ώρα της κατάρρευσης τους. Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν. ΥΓ. Θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού.

Ν. Βούτσης

«Ζητούμε την άμεση απόσυρση της ανακοίνωσης του κυβερνόντος κόμματος και την ανάληψη των ευθυνών από τους εμπνευστές και τους άμεσα υπεύθυνους για την έκδοσή της.

Σημειώνουμε μόνο ότι η ατζέντα, η φρασεολογία, η εμφυλιοπολεμική λογική και η διχαστική πολιτική που εμπεριέχονται σε αυτή την ανακοίνωση, είναι πρωτοφανής σε όλη την πολιτική μας ιστορία και καταδεικνύει, πέραν των άλλων, το ποιος εργάζεται για να αναπτύσσεται η πιο μισαλλόδοξη ακροδεξιά στη χώρα μας».