Δεξαμενές Νερού

deksameni_1Για να μην πείτε το νερό… νεράκι

Στην χώρα μας οι υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού –και όχι μόνο πλέον με τις κλιματικές αλλαγές που βιώνουμε- είναι λίγο πολύ γνωστές.

 

Δυστυχώς όμως, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν ευχάριστο κλίμα για ιστιοπλοΐα, είναι  παράλληλα ιδανικές, για τη δημιουργία παρασίτων στις δεξαμενές νερού που έχουμε στο σκάφος.

 

deksameni2Γι’ αυτό, πρέπει πάντα να θυμόσαστε πως πρέπει να ρίχνετε το ειδικό προσθετικό στο νερό των δεξαμενών, για την προστασία από παράσιτα και διάφορα βακτηρίδια.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε κάθε είδους μικρόβια είναι να διατηρείτε τις δεξαμενές και τις σωληνώσεις του νερού καθαρές! Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι οι σωληνώσεις μπορούν να αποσυνδεθούν από την δεξαμενή, όταν δεν χρησιμοποιούνται, για να αποστραγγίζονται σωστά και να μην πιάνουν λάσπη ή γλίτσα.

 

 

 

deksameni3

Γενικότερα, καλό είναι να πραγματοποιείται μια υπερχλωρίωση, τόσο στις δεξαμενές, όσο και στις σωληνώσεις, περίπου κάθε τρεις μήνες.

Σημειωτέον, ότι η συνηθισμένη χλωρίωση του νερού χάνει την αποτελεσματικότητα της, όταν αυξάνεται πολύ η θερμοκρασία, καθώς και η μακροπρόθεσμη αποθήκευση νερού στις δεξαμενές, καθιστά το νερό ακατάλληλο για πόση.