member of

Εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο οι αθλητές

Οι διακριθέντες αθλητές, οι οποίοι διορίστηκαν στο Δημόσιο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999, εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τον τελευταίο Νόμο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Για το θέμα είχαν υπάρξει τις προηγούμενες ημέρες έντονες αντιδράσεις των αθλητών, οι οποίοι θίγονταν από το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφού θεώρησαν ότι ήταν μια μεγάλη αδικία εκ μέρους της Πολιτείας.

Επίσης, με το άρθρο 26 που ψηφίστηκε στη Βουλή ρυθμίζεται η εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τέλος, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφασίστηκε η χορήγηση των οικονομικών επιβραβεύσεων σε αθλητές, οι οποίοι σημείωσαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις κατά το έτος 2011, καθώς και στους προπονητές τους.

Έτσι, τα πριμ για τις διακρίσεις τους θα εισπράξουν οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών για την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι Σπύρος Γιαννιώτης και Μαριάνα Λυμπερτά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα, οι αθλητές και αθλήτριες της κωπηλασίας για τις νίκες τους στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς, της ιστιοπλοΐας για το ευρωπαϊκό ανδρών, γυμναστές της ενόργανης και ποδηλάτες. Το συνολικό ποσό των επιβραβεύσεων ανέρχεται στο ποσό του 1.689.812 ευρώ.

www.imerisia.gr