member of

Σχέσεις… (στ)οργής;

Αν σχεδόν όλες σου οι σχέσεις μοιάζουν με το “ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε” τότε η αλήθεια και η ευθύνη δεν βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Ναι, το έχουν πει και ψυχολόγοι. Η ανακύκλωση του ίδιου μοτίβου σχέσης και η επιλογή προβληματικών συντρόφων έχει να κάνει με εσένα και όχι με αυτούς.

Μοιραία λοιπόν θα επαναλαμβάνεσαι, θα ακολουθείς τις ίδιες συμπεριφορές μέχρι η σχέση να φτάσει στο χωρισμό και εσύ να μονολογείς “@ την τύχη μου την ταξιθέτρια” “πάλι σε @ έπεσα” κτλ. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ανακεφαλαιώσεις την ερωτική σου ζωή και να δεις χωρίς φόβο και πάθος που κάνεις λάθος;

Γιατί δε γίνεται να φταίνε πάντα οι άλλοι….

“Ναι σε όλα”
Το “όχι” είναι μια άγνωστη λέξη σε ότι αφορά τα θέλω του / της συντρόφου σας; Για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Ο λαός λέει – και πολύ σοφά- ότι “όπως στρώνεις θα κοιμηθείς”. Λέγοντας “ναι” σε όλα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χάσετε την αυτοκυριαρχία σας και την προσωρινά προσωπικότητά σας και το σίγουρα το ενδιαφέρον του/ της καλού/ ής σας. Καταλαβαίνουμε ότι δεν το κάνετε από κακό αλλά από ένα σημείο και μετά καταντάει βαρετό.

“Όλος ο κόσμος είσαι εσύ”
Απο την ημέρα που μπήκατε σε “σχέση” έχετε χαθεί από τις παρέες σας, δεν βγαίνετε με τους φίλους σας και γενικά έχετε διακόψει – και αυτό συμβαίνει χωρίς να το καταλάβετε- κάθε κοινωνική επαφή με τους ανθρώπους που όταν εσείς θα βρεθείτε στα πατώματα στα μαύρα σας τα χάλια αυτοί θα είναι εκεί για να σας σηκώσουν. Καλό και το “ όλος ο κόσμος είσαι εσύ” αλλά οι φίλοι μας είναι ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας. Μας συγχωρούν, μας ξέρουν απο την καλή και απο την ανάποδη και μας αγαπούν για αυτό και όπως είμαστε. Και για να συνεχίσεις να τους έχεις πρέπει να προσέχεις.

«Fast forward»
Κατανοούμε πως θέλεις να κάνεις σχέση, να το ζήσεις, πως έχεις κουραστεί απο την ταλαιπώρια των αποτυχημένων σχέσεων και των νέων γνωριμιών που δε βγάζουν πουθενά αλλά το να κάνεις το “αύριο- σήμερα” δε προσέφερε ποτέ ένα καλύτερο μέλλον σε καμία σχέση. Αντιθέτως μάλιστα. Είναι σαν να βλέπεις ταινία σε fast forward με το the end να γράφεται στις οθόνες σου πιο νωρίς απο όσο θα έπρεπε. Μην πέφτεις με τα μούτρα και δώσε χρόνο στη σχέση να ωριμάσει και να γνωριστείτε καλύτερα με τον/ την καλό/ή σου ώστε να αποδειχτεί αν όντως υπάρχει κάτι σημαντικό πέρα απο τον ενθουσιασμό για να κρατήσει.

«Ζήλια μου…»
Το να εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου κάνοντας ζήλιες είναι μια συνηθισμένη τακτική αν φυσικά διαθέτεις χιούμορ, δεν το κάνεις σε καθημερινή βάση και δεν παραλογίζεσαι. Αν εσύ πάλι κάνεις όλα τα παραπάνω από την ανάποδη, να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει πιο κουραστικό πράγμα απο το να ματαιώνεις τον/την σύντροφό σου προσάπτοντας του κατηγορίες – μυθοπλασίες και να κάνεις προβολή των ανασφαλειών σου σε μια σχέση που τώρα ξεκινάει. Κάνε training στον αυτοέλεγχο και ψάξε να δεις τι φταίει που ζηλεύεις ακόμη και τη σκιά του/της. Και επιτέλους σταμάτα να ψάχνεις κινητά, fb, τα σκουπίδια και γενικά να τρελαίνεσαι.

Όταν είσαι με κάποιον/α, είσαι για να περνάς καλά. ;)

Συντάκτρια | Μαρία Κωφίδου