Γιουβέτσι με μοσχάρι και κριθαράκι, γρήγορα και εύκολα για τους φοιτητές μας
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό μοσχάρι
6 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε στο μίξερ. Βάζουμε λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
Αλατο-πιπερώνουμε το μοσχάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει από όλες τις μεριές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, επιπλέον αλάτι και πιπέρι, το χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250βαθμους. Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο το βάζουμε στο ταψί μαζί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, βάζουμε αλάτι και το βάζουμε στο φούρνο.
Όταν έχει αρχίζει να βράζει και το κριθαράκι έχει αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ή και περισσότερο. Μετά από περίπου 40 λεπτά είναι έτοιμο.
Από το μοναδικό diytv.gr