Κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου γιορτάζουν στις ΗΠΑ την εθνική ημέρα των cupcakes σοκολάτας.
Μιας και εδώ στο Neolaia δεν είμαστε καθόλου φαν των γλυκών (:P) είπαμε να τιμήσουμε τη γιορτή σαν εξαίρεση. Από τη μια cupcake, από την άλλη σοκολάτα, πώς να αντισταθείς;
Θυμάστε, είχαμε δείξει πώς να φτιάξετε τα δικά σας cupcakes. Σήμερα σας προσφέρουμε και μια συνταγή για cupcakes σοκολάτας συγκεκριμένα. Και καλή όρεξη!
Cupcake με πλούσια γεύση σοκολάτας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 24 λεπτά
Υλικά για 15-25 cupcakes
• 375γρ ΒΙΤΑΜ
• 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
• 6 αυγά
• ½ φλιτζάνι τσαγιού κακάο άγλυκο
• 300γρ.σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ξινόγαλα
• 2 βανίλιες
• 2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
• 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το ΒΙΤΑΜ μαζί με την ζάχαρη για 6 λεπτά να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε σιγανή ταχύτητα. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα. Ρίχνουμε το κακάο και την σοκολάτα λιωμένη. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά.(Μέσα στο αλεύρι ανακατεύουμε της βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ). Τέλος αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε το λικέρ, το ξύσμα τα κομμάτια της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε απαλά. Ετοιμάζουμε της θήκες για τα cupcake και ρίχνουμε το μείγμα με την βοήθεια σκούπ (εργαλείο για παγωτά και cupcake). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 24 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή τα συνοδεύουμε με μπάλα παγωτού όπως είναι ζεστά.