member of

Υπουργείο Παιδείας | Πιάνει δουλειά από την άλλη εβδομάδα

Με μια από τις πιο δύσκολες εκπαιδευτικές χρονιές να φτάνει στο τέλος της και τις συνθήκες του εκπαιδευτικού βίου να μην δείχνουν ιδιαίτερη τάση προς βελτίωση, η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καλείται να λύσει ένα άλυτο παζλ.

Η δουλειά ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των πρυτάνεων, εκπροσώπων ΤΕΙ αλλά και εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Την Τρίτη ο κύκλος συναντήσεων θα ολοκληρωθεί με το ραντεβού του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και την ηγεσία της ομοσπονδίας καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

Την σκυτάλη από εκεί θα πάρουν τα μέλη της τρόικας, με την οποία τα στελέχη του υπουργείου θα συζητήσουν θέματα αξιολόγησης, σωστής λειτουργίας του διοικητικού μηχανισμού και οριστικής ρύθμισης όλων των θεμάτων που αφορούν κολέγια και ιδιωτικούς οργανισμούς στον χώρο της εκπαίδευσης.

Αποφάσεις πάρθηκαν παράλληλα για τα σχολικά βιβλία των οποίων η διανομή έχει οριστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα ενώ για τα βιβλία των Επαγγελματικών Λυκείων και του δημοτικού η αντίστοιχη προθεσμία λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα.