Πάλι γιορτή έχουν σήμερα οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, γιορτάζοντας κάθε χρόνο στις 29 Αυγούστου την Ημέρα της Λεμονάδας!
Η λεμονάδα αποτελεί αγαπημένο χυμό των παιδιών, ενώ πολλοί Αμερικανοί την έχουν ως το πρώτο επιχειρηματικό τους εγχείρημα, όταν πουλούσαν σπιτική λεμονάδα στο δρόμο. Είναι και εύκολη να τη φτιάξετε άλλωστε και δροσιστική.
Με την ευκαιρία μπορούμε να φτιάξουμε με μια εύκολη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:
Για 2 μπουκάλια των 700 ml
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
3. Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια.
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά