Έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου να γιορτάζει η Διεθνής Επιτροπή Ωοπαραγωγών την παγκόσμια ημέρα του αυγού.
Πρόκειται για την ημέρα που μας θυμίζει τη διατροφική του αξία, την οποία πολλές φορές ξεχνάμε, λόγω της φήμης του ότι ανεβάζει τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων χρόνων, το αυγό περιέχει την καλή χοληστερίνη, η οποία είναι αθώα για τους κινδύνους της υγείας. Έτσι, μπορούμε να το εντάξουμε ξανά στις διατροφικές μας συνήθειες, ώστε να ανεβάζουμε και τα στατιστικά κατανάλωσής του.
Στη χώρα μας τρώμε κατά μέσο όρο 130 αυγά το χρόνο, όταν στην Ευρώπη τρώνε 280-300!