Πριν από ενάμιση χρόνο η Ξένια Παπασταύρου, ήδη εθελόντρια στο Ίδρυμα Τράπεζα Τροφίμων, έχοντας γευματίσει με την οικογένεια της σε μία συνηθισμένη ελληνική ταβέρνα, παρατήρησε τις μεγάλες ποσότητες φρέσκου φαγητού που θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το «Μπορούμε», μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση με κύριο στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης φρέσκου φαγητού. Η ομάδα του «Μπορούμε» μιλά στο in.gr για το προφίλ των νεόπτωχων Ελλήνων, τις δράσεις που ετοιμάζουν εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα και για την δύναμη που αντλούν από τους «άτυχους» της κρίσης