«Δεν κλείσαμε μάτι όλη την νύχτα», αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας που διήρκεσαν όλη τη νύχτα της Τρίτης, σύμφωνα με τη μαρτυρία του. Μένει μόνο η τηλεδιάσκεψη του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να υπάρξει η οριστική συμφωνία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών.
Η… ολονυχτία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών αφορούσε στην εξάντληση των ορίων διαπραγμάτευσης στα εργασιακά μετά τις νέες αιτιάσεις της τελευταίας στιγμής, κυρίως από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη και δευτερευόντως από την πλευρά ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλου, που μάλλον επηρεάστηκε από την κίνηση Κουβέλη.
Μετά το νέο μεταμεσονύχτιο γύρο διαπραγματεύσεων και τα νέα δεδομένα, αναφέρεται στο τελικό σχέδιο ψήφισης των μέτρων ότι πλαφόν αποζημίωσης για τους παλαιότερους εργαζόμενους θα αποτελούν τα 2.000 ευρώ, ενώ μέχρι χθες η συμφωνία ήταν τα 1.800 ευρώ, μέτρο που αφορά όσους δικαιούνται αποζημίωση πάνω από 12 μισθούς και σημαίνει πρακτικά ότι στην περίπτωσή τους το μέρος της αποζημίωση που υπερβαίνει τους 12 μισθούς θα υπολογίζεται με ανώτατο πλαφόν μισθού τα 2.000 ευρώ. Επίσης, η αποζημίωση θα είναι μειωμένη κατά 50% εφόσον ο χρόνος προειδοποίησης είναι 4 μήνες. Ο «Τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε ικανοποιητικές τις υποχωρήσεις των δανειστών, όπως για παράδειγμα στο θέμα που αφορούσε στις αποζημιώσεις των απολύσεων που τα όρια από 16 χρόνια πέρασαν στα 28 χρόνια και στο χρόνο προειδοποίησης που από τους 3 πέρασε στους τέσσερις μήνες.
Οι «κακές γλώσσες», πάντως, ακόμα και μέσα από την τρικομματική κυβέρνηση, επιμένουν ότι όλα αυτά αποτελούν κακόγουστο θέατρο, προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο επικοινωνιακό πλαίσιο ψήφισης των δυσβάσταχτων νέων μέτρων από τους Βουλευτές και των τριών των κομμάτων. Πρόκειται για Βουλευτές που προβάλλουν μέχρι την τελευταία στιγμή αντίσταση για την ψήφισή τους, αναλογιζόμενοι τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν από άποψη πολιτικού κόστους τόσο για τους ίδιους ως πρόσωπα όσο και για τους πολιτικούς τους χώρους.
Ερωτηματικό παραμένει αν θα βρεθεί φόρμουλα εκδήλωσης διαφορετικής ψήφου ορισμένων Βουλευτών στα εργασιακά, με την απόσπασή τους σε ξεχωριστό νόμο ή άρθρο νόμου ή με κάποια άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία-τρίπλα…