Ανήκετε στην κατηγορία των θαλασσόλυκων; Περνάτε ώρες στη θάλασσα τιθασεύοντας τα κύματα και χρειάζεστε κάποιον να σας καθοδηγήσει; Το poSEAdon AR είναι μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που κάνει τον προσανατολισμό και την πλοήγηση στη θάλασσα μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση.
Αυτό υποστηρίζει στο fortunegreece.com ο Μιχάλης Συνοδινός, εμπνευστής της start up επιχείρησης που μπήκε υπό την σκέπη του Orange Grove, της πρωτοβουλίας της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα η οποία προσφέρει ένα νέο χώρο εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών επιχειρηματιών έως 35 ετών, αλλά και Ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίων που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα.
Στην ελληνική Μυθολογία, ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας ήταν μια ιδιάζουσα προσωπικότητα, αφού άλλοτε παρουσιαζόταν με ευγενικό πρόσωπο δημιουργώντας νέα νησιά και προσφέροντας ήρεμες θάλασσες και άλλοτε εμφανιζόταν οργισμένος, χτυπούσε με την τρίαινά του το έδαφος και προκαλούσε αποπροσανατολισμό των ταξιδιωτών, χάος, σεισμούς, ναυάγια και πνιγμούς στη θάλασσα. Η εφαρμογή PoSEAdon παρουσιάζει τον σύγχρονο θεό Ποσειδώνα στην καλύτερη εκδοχή του, αφού αποτελεί το δεξί χέρι του ταξιδιώτη και του παρέχει την πιο αξιόπιστη πυξίδα.
Ο Μιχάλης τονίζει πως ο χειρισμός των συμβατικών GPS ναυσιπλοΐας είναι αρκετά δύσκολος για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τη χρήση τους και πως από την άλλη πλευρά, η επαυξημένη πραγματικότητα προσφέρει μια πιο φυσική αναπαράσταση των GPS δεδομένων.
«Το poSEAdon εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη θαλάσσια πλοήγηση μόνο με τη χρήση της κάμερας σε ένα έξυπνο τηλέφωνο ή tablet, ενώ είναι συμβατό και με τα “Google Glasses”».
Η ιδέα ξεκίνησε ένα καλοκαίρι που ο Μιχάλης ταξίδευε με ιστιοπλοϊκό. Τόσο ο ίδιος όσο και το πλήρωμα αντιμετώπιζαν δυσκολία στο να προσανατολιστούν και να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. «Πολύ απλά δεν γνωρίζαμε ποιο νησί κοιτάμε. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα αφορά αρκετούς: από τουρίστες και ερασιτέχνες ιστιοπλόους, έως επαγγελματίες καπετάνιους και λιμενικές αρχές για πιο σύνθετα δεδομένα όπως φάροι, ξέρες και καιρικές συνθήκες». Η δημιουργία του poSEAdon ήρθε να δώσει την απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει πολλούς ταξιδιώτες και η οποία δεν είναι άλλη από το «Πόσες φορές έχουμε βρεθεί στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής και δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς μέρος της ακτογραμμής κοιτάμε»;
Η καινοτόμα εφαρμογή έρχεται να διαφωτίσει όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίζουμε κάθε ώρα και στιγμή που βρισκόμαστε.Έπειτα από ένα ιδιαίτερα κοπιαστικό 2013, καθώς όπως μας λέει ο Μιχάλης «οι τελευταίοι μήνες της χρονιάς που πέρασε ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικοί μιας και ετοιμάζαμε το demo και το business plan του project», το 2014 βρίσκει έτοιμη την ομάδα του PoSEAdon, να προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη της εφαρμογής έτσι ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.