member of

Έναρξη του προγράμματος νησιωτικής επιχειρηματικότητας από την Παγκρήτια

D1FD31948BAF7F131E488F505290A5D8Ξεκίνησε από την Παγκρήτια Τράπεζα το πρόγραμμα «Ενίσχυση της νησιωτικής τουριστικής επιχειρηματικότητας» και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Παγκρήτια Τράπεζα με ανακοίνωση της ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές ότι μπορούν να καταθέτουν στο δίκτυο των 55 καταστημάτων της, αίτηση για χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους μέσα από το πρόγραμμα του ΤΕΠΙΧ «Ενίσχυση της Νησιωτικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας».

Το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή δανείων ύψους από 10.000 έως 30.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης ή/και χρηματοδότηση επενδύσεων, με τετραετή περίοδο αποπληρωμής και σταθερό τελικό επιτόκιο 2,8%.

Τα δάνεια θα καλύπτουν έως και το 70% των δαπανών, ενώ το υπόλοιπο 30 % τουλάχιστον θα το εισφέρει η επιχείρηση πριν την εκταμίευση. Η δράση απευθύνεται σε νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών από τους κλάδους (ενδεικτικά):

ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικά πρακτορεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ και θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα, άλλες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, λιανεμπόριο τροφίμων, τουριστικών ειδών, έργων τέχνης, επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας τοπικών προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης κ. ά.

Όσον αφορά στα δάνεια κεφαλαίου κίνησης η έδρα της επιχείρησης πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά σε νησί, ενώ για τα επενδυτικά δάνεια οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα αλλά η επένδυση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε νησί.

Η πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτή έως ότου καλυφθεί ο προϋπολογισμός της δράσης (80 εκατ. ευρώ).

 

 

πηγή: www.agronews.gr